Волинський лабцентр пройшов сертифікацію лабораторій на виявлення SARS-CoV-2 Бюро ВООЗ в Україні

19 Серпня 2021, 10:13
Волинський лабцентр пройшов сертифікацію лабораторій 616
Волинський лабцентр пройшов сертифікацію лабораторій

ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» брав участь у Програмі зовнішньої оцінки ефективності лабораторій щодо виявлення SARS-CoV-2 методом ПЛР, яка проводилась  Бюро ВООЗ в Україні. 

Мета програми – підтвердження компетентності, професійності, достовірності в проведені досліджень, йдеться на сайті Волинського обласного лабораторного центру.

Лабораторією було протестовано панель контрольних зразків. Крім того, експерт Бюро ВООЗ в Україні провів оцінку якості лабораторії щодо виявлення SARS-CoV-2.

За результатами оцінювання  Бюро ВООЗ в Україні, відповідно до Програми  оцінки ефективності лабораторій щодо виявлення SARS-CoV-2  роботу лабораторії визнали на відмінно, про що свідчить сертифікат відповідності.

ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» продовжує проводити тестування біоматеріалу на виявлення SARS-CoV-2 методом ПЛР. За період пандемії коронавірусної хвороби  в центрі проведено  більше 216 тис.  досліджень що становить 94 % від загальної кількості обстежень по області.

Читайте також: Осінь на носі: які обмеження діятимуть в карантинних зонах

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024