Старовижівчан закликали надолужити пропущені щеплення дітей

16 Серпня 2021, 13:23
Старовижівчан закликали надолужити пропущені щеплення дітей 936
Старовижівчан закликали надолужити пропущені щеплення дітей

У комунальному некомерційному підприємстві «Старовижівський центр первинної медичної допомоги» закликали батьків зробити пропущені щеплення дітей за віком.

В умовах, коли розмови точаться лише про вакцинацію від COVID-19, важливо не забувати про рутинну імунізацію дітей за віком. Про це написали на сторінці закладу у фейсбуці.

Станом на 1 липня 2021 року у медичній установі 48,6 % дітей отримали захист від туберкульозу. 35 % дітей до одного року вакцинували від кашлюка, дифтерії та правця, ще менше − 27,7 % дітей у 18 місяців, 57,3 % − у шість років.

Від поліомієліту щепили 34,6 % дітей до одного року, 31,6 % — у 18 місяців, 58,5 % — у шість років. 64 % дітей у віці одного року отримали захист від кору, паротиту та краснухи.

За розрахунками цьогорічної тенденції за шість місяців до кінця поточного року охоплення щепленнями сягне лише 70 %. Цього недостатньо, адже для формування колективного імунітету необхідно охопити 95 %.

«Закликаємо батьків надолужити пропущені щеплення дітей за календарем профілактичних щеплень, усвідомлювати та зіставляти ризики й переваги вакцинації. Сучасні вакцини є безпечними та ефективними та здатні захистити кожну людину від інфекційних захворювань, ускладнення від яких можуть вартувати життя», − ідеться в повідомленні.

Вакцинація під час пандемії COVID-19 є безпечною. А будь-які переривання планової імунізації, навіть на короткий період, призведуть до підвищення ймовірності спалахів інфекцій.

Читайте також:Можливі три сценарії: особливості організації навчання на Волині в умовах пандемії COVID-19

В Україні у 2020 році найбільше хворіли на такі інфекції, як вірусний гепатит В, кашлюк та кір. Минулий рік відзначається в цілому зниженням випадків цих хвороб. Серед причин цієї, на перший погляд, позитивної динаміки, можуть бути не тільки охоплення вакцинацією, а й обмежувальні карантинні заходи та зосередження більшої уваги до COVID-19.

Батьків просять звертатися до свого сімейного лікаря та в пункти щеплення.

Для електронного запису на прийом до лікаря можна зателефонувати за номером 0676597601.

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024