Ковельські хірурги прооперували чоловіка з рідкісною патологією

14 Серпня 2021, 15:24
Під час оперативного втручання 1518
Під час оперативного втручання
40-річний чоловік звернувся в судинну хірургію Ковельського МТМО зі скаргами на болі зліва в попереку. 
 
Після проведення комп’ютерної томографії органів черевної порожнини з контрастом та ангіографії ниркових артерій у пацієнта діагностовано стеноз 85% і аневризму дистального відділу лівої ниркової артерії. Про це повідомляють на сторінці лікувальної установи у фейсбуці. 
 
Зволікання зі зверненням до лікарів могло коштувати пацієнтові втрати нирки або навіть і життяю
 
Аневризма – це доволі рідкісна патологія, яку діагностують лише у 0,09% людей. Вона є вкрай небезпечною, бо може будь-якої миті розірватися і спровокувати смертельну внутрішню кровотечу. Крім того, стеноз (звуження) артерій у пацієнта та недостатнє кровопостачання призвело до морщення нирки і могло спричинити ниркову недостатність.
 
Командою ендоваскулярних хірургів було проведено стентування дистального відділу лівої ниркової артерії з перекриттям аневризми: кровотік відновлено і аневризму закрито. Операція пройшла успішно! Її виконали малоінвазивним способом (без розрізу), що дозволило хворому уже за кілька днів повернутися до звичного життя.
 
Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024