У Сарненській лікарні відкрили модернізоване приймальне відділення

14 Серпня 2021, 12:16
Відкриття приймального відділення 1251
Відкриття приймального відділення

Від 13 серпня жителі Сарненщини зможуть отримувати медичні послуги в оновленому приймальному відділенні. 

Тут надаватимуть консультативну, хірургічну та реанімаційну невідкладну допомогу. Про це Район.Сарни дізналися відомо у пресслужбі Рівненської обласної адміністрації.

«Сарненська ЦРЛ однією з перших почала приймати хворих на COVID-19. Тому для нас важливо, щоб жителі північних районів області отримували якісні медичні послуги. Оновлене приймальне відділення має 844 квадратів. На його реконструкцію спрямували 23 мільйони гривень. Більша частина коштів — із державної субвенції», — зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, який взяв участь у відкритті оновленого відділення.

Модернізований медзаклад має ізоляційну, інфекційну та рентген-кімнати, операційну, лабораторну. Також там розміщена боксована кімната для хворих на COVID-19 і спеціальне крите приміщення для заїзду швидких.

«Раніше ми надавали лише терапевтичну допомогу. А тепер спектр послуг значно розширився. Йдеться про консультативну, хірургічну та реанімаційну допомогу. Працюватимемо й із пацієнтами невідкладних станів. Окрім цього, нині межі Сарненського району значно розширились, тому буде більше навантаження на відділення», — розповідає завідуюча приймальним відділенням Тамара Супрунець.

У медзакладі є сучасний КТ-апарат, який використовуватимуть для екстреної комп’ютерної томографії головного мозку. Це дасть можливість проводити високоякісні обстеження, щоб оперативно і максимально точно поставити діагноз пацієнтові і направити його на подальше лікування.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024