До відкриття готують відділення екстреної медичної допомоги Луцької міської клінічної лікарні

13 Серпня 2021, 12:00
Відділення екстреної медичної допомоги Луцької міської клінічної лікарні 642
Відділення екстреної медичної допомоги Луцької міської клінічної лікарні

У Луцьку готують до відкриття відділення екстреної медичної допомоги Луцької міської клінічної лікарні.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

За прогнозами медиків, свої двері для пацієнтів оновлене приймальне відділення відкриє вже за кілька тижнів. Однак, і сьогодні тут майже все готове до роботи. Ознайомитися з ходом приготувань завітав і міський голова Ігор Поліщук.

 «У нас був заступник міністра охорони здоров’я та інші спеціалісти. Люди, які були в багатьох лікарнях України і абсолютно точно, і логістично, і апаратному наповненню, і матеріально-технічному забезпеченню - це одне з найкращих приймальних відділень», — зазначив міський голова.

Простора рецепція, широкі коридори, сучасні кабінети та новітнє обладнання як у найкращих європейських клініках. І все це — відтепер у Луцьку. Для потреб пацієнтів тут встановлено надсучасний рентген апарат, що дозволяє проводити дослідження людського організму для визначення правильного діагнозу у вертикальній та горизонтальній формі.

Шестидесятичотирисканний комп’ютерний томограф — одне із найкращих досягнень у медтехніці станом на сьогодні. Таких апаратів лише три в Україні. Один з них – у міській лікарні Луцька. Також в приймальному відділенні є ендоскопічний кабінет та кабінет ультра-звукової діагностики.

Також медики очікують на новий магнітно-резонансний томограф та комп’ютерний томограф. І якщо поставку першого апарату повинна забезпечити держава, то інший закуплять вже за кошти лікарні та міського бюджету. 

Хворих, які потребують негайного оперативного втручання, тепер прооперують просто у приймальному відділенні, адже тут також оснащено операційну кімнату з багатофункціональним столом та безтіньовою лампою освітлення. Далі на пацієнта очікуватиме палата інтенсивної терапії. Тут до кожного ліжка вже підведено кисневі точки, пізніше встановлять апарати ШВЛ.

За словами очільника міста, для абсолютної більшості пацієнтів лікарня починається із приймального відділення. Приймальне відділення у міській лікарні до побудови нового було одним із найслабших місць закладу.Вузький коридор, де люди скупчувались. Незрозуміло було куди іти, куди звертатись. Люди з травмами, після ДТП, побутових травм, ургентні хворі змушені були сидіти на лавках та чекати.

«Зараз ми бачимо, що є зелений та червоний коридор для хворих різного ступеня важкості, є повноцінна рецепція, інформаційний монітор, значна кількість нових палат, нової медичної техніки, за кошти міського бюджету і бюджету лікарні буде придбано тридцятидвохсканний комп’ютерний томограф, ендоскоп та багато іншого. Забезпечено сьогодні всі вимоги щодо обладнання для максимально швидкої та точної діагностики», — поділився враженнями від нового відділення Ігор Поліщук.

Читайте такожВолинська лікарка розповіла, як коронавірус впливає на жіноче здоров’я

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024