Волинська обласна дитяча лікарня стала переможцем всеукраїнського конкурсу

10 Серпня 2021, 10:05
Волинська обласна клінічна лікарня стала переможцем всеукраїнського конкурсу 1019
Волинська обласна клінічна лікарня стала переможцем всеукраїнського конкурсу

Волинська обласна клінічна лікарня перемогла у всеукраїнському конкурсі на отримання Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» у номінації «Найкращий заклад охорони здоров’я».

Про це йдеться на сторінці медзакладу у фейсбуці.

9 серпня, в День Великомученика Пантелеймона, у Києві відбулися урочистості відзначення переможців Медичного Оскара в Україні 2021 року. 

В номінації на орден «Найкращий заклад охорони здоров’я», крім нас були представлені три медичні установи: Комунальне некомерційне підприємство Харківської обласної ради «Обласна дитяча клінічна лікарня №1»; Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону, м. Вінниця; Комунальне некомерційне підприємство «Міська клінічна інфекційна лікарня» Одеської міської ради.

Поважна Рада з поміж найкращих закладів охорони здоров’я України, які увійшли до фіналу конкурсу, визначила переможця – КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Волинської обласної ради.

Почесну нагороду з рук членів Поважної ради Василя Лазоришинця, директора ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова НАМН України», та Василя Кременя, Президента Національної академії наук України, отримала генеральна директорка медичного об’єднання Ірина Горавська.

У вітальному слові Ірина Іванівна подякувала за високу довіру, відзначивши, що це високе визнання і велика мотивація йти вперед та ще більше вдосконалювати нашу послугу – надання якісної медичної допомоги від внутрішньоутробного розвитку до повного 18-ліття; адже здорові діти — це майбутнє суспільства.

Довідково: «Орден Святого Пантелеймона» є громадською відзнакою, має професійно-фахову спрямованість і надається за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому. 

Відзнака має тривалу історію. У 2009 році Міністерство охорони здоров’я запровадило в Україні заохочувальну відзнаку «Хрест Пантелеймона Цілителя», яка вручалася тим, хто має видатні особисті заслуги та сприяє розвитку галузі охорони здоров’я та медичної науки в благодійній, гуманістичній та громадській діяльності, а також за інші здобутки на ниві охорони фізичного та духовного здоров’я населення. Відзнака була погоджена та благословенна Предстоятелями трьох найбільших християнських Церков України.

Читайте також:  Ковельське МТМО продовжує впроваджувати передові світові технології в галузі медицини 

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024