Сімейні лікарі матимуть додатковий стимул для вакцинації своїх пацієнтів

09 Серпня 2021, 14:00
Сімейні лікарі матимуть додатковий стимул для вакцинації своїх пацієнтів 1516
Сімейні лікарі матимуть додатковий стимул для вакцинації своїх пацієнтів

Міністерство охорони здоров’я України розробляє стимули для сімейних лікарів активніше комунікувати зі своїми пацієнтами про вакцинацію від COVID-19. 

Для цього розглядається можливість нарахування балів безперервного професійного розвитку за досягнення високих результатів охоплення серед підопічних, передає МОЗ.

«Якщо серед дорослих пацієнтів сімейного лікаря вакциновано більше 80% йому буде зараховуватися 50 балів безперервного професійного розвитку під час чергової атестації, починаючи з 2022 року», — заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко 

Враховуючи, що частина лікарів цьогоріч вже пройшла атестацію, отримати БПР за вакцинацію від COVID-19 можна буде протягом наступного року. Бали безперервного професійного розвитку зараховуватимуться на підставі Наказу МОЗ України від 22.02.2019  № 446, в який будуть внесені відповідні зміни.

«Зараз спільно з НСЗУ розглядаємо можливість запровадження і додаткової фінансової винагороди сімейним лікарям за високі результати охоплення щепленнями від COVID-19 серед дорослих пацієнтів», — додав міністр. 

За даними дослідження ЮНІСЕФ/USAID, проведені Info Sapiens у березні 2021 — 64% українців загалом і 72% людей від 60 років дослухаються до порад сімейного лікаря, приймаючи рішення про щеплення. Саме тому сімейні лікарі є ключовими та мають агітувати на користь вакцинації - вони мають активніше комунікувати з пацієнтами та спиратись на доказову медицину. 

Читайте такожУ МОЗ спрогнозували три сценарії чергової хвилі COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024