Про що сигналізує підвищення ацетону в сечі у дітей: роз'яснення медиків

09 Серпня 2021, 12:24
Ацетон в сечі 1525
Ацетон в сечі

У Володимирі-Волинському протягом останнього часу почастішали випадки захворювань у дітей, що спричиняють підвищення ацетону в сечі.

Підвищення ацетону в сечі сигналізує про дефіцит глюкози в організмі, через що у крові підвищується концентрація кетонів. Це здебільшого пов'язано із такими захворюваннями: внаслідок перенесеної інфекції, захворювань ендокринної та центральної нервової систем, йдеться на сторінці медзакладу у фейсбуці.

Причиною цього може бути незбалансований раціон харчування, систематичне недоїдання або ж переїдання, а також перевитрата глюкози (при підвищених розумових, фізичних навантаженнях, у стресових ситуаціях, при частих інфекційних захворюваннях, особливо якщо в симптоматиці присутня блювота, пронос).

Якщо у активної дитини різко почав боліти живіт, вона стає млявою і починає блювати, із великою вірогідністю у неї розвинувся ацетономічний синдром. Щоб виключити хірургічну патологію, дитину варто негайно показати лікарю! Для цього батьки повинні вчасно доставити їх у лікарню.

Також лікарі наголошують про те, що самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я!

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024