Ковельське МТМО продовжує впроваджувати передові світові технології в галузі медицини

09 Серпня 2021, 11:34
Ковельське МТМО продовжує впроваджувати передові світові технології в галузі медицини 523
Ковельське МТМО продовжує впроваджувати передові світові технології в галузі медицини

У Ковельському МТМО впроваджуватимуть нову малоінвазивну методику лікування складних вад серця.

Цього разу мова йде про інноваційну кардіохірургічну допомогу хворим старшої вікової групи з критичними аортальними вадами серця, йдеться на сторінці Ковельського МТМО у фейсбуці. 

‍На запрошення генерального директора Валентина Вітра в медоб’єднанні побував Дімант Тріведі, директор українського напрямку компанії-виробника медичного обладнання «Meril» (Індія). 
 
Він провів тренінг для наших лікарів, які розпочали підготовку до запровадження у Ковельському МТМО нової малоінвазивної методики лікування складних вад серця — транскатетерної імплантації аортального клапану TAVI (біологічного клапану, виготовленого з тваринного перикарда (зовнішньої оболонки серця).
Разом з тим, представники медичної компанії проінспектували ковельську лікарню та її можливості щодо впровадження складних ендоваскулярних кардіохірургічних операцій досить високого рівня. 
Закордонні гості залишилися задоволеними побаченим, адже Ковельське МТМО забезпечене найсучаснішим медичним обладнанням. А головне – фахівці готові до проведення складних операцій на серці.
І це не лише вимога часу, пов’язана з розвитком інтервенційної кардіології у світі. Це черговий крок наближення новітніх технологій медицини до потреб пацієнтів Ковельського МТМО. Адже серед них є категорія людей від 75 років, які потребують заміни аортального клапана. 
 
Проте через вікові обмеження вони можуть не перенести відкриту операцію в умовах штучного кровообігу. Тож для пацієнтів з критичними аортальними вадами серця у Ковельському МТМО започатковують новий напрямок лікування — транскатетерну імплантацію аортального клапану TAVI. 
 
Для проведення таких операцій буде задіяно 128-зрізовий комп’ютерний томограф нового покоління, який запрацює з відкриттям приймального відділення екстреної медичної допомоги 

 

Новітні світові технології медицини стають ще доступнішими пацієнтам Ковельського МТМО.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024