Епідеміологи трьох районів на Волині вакцинувалися від COVID-19

06 Серпня 2021, 12:35
Епідеміологи трьох районів на Волині вакцинувалися від  COVID-19 399
Епідеміологи трьох районів на Волині вакцинувалися від COVID-19

На Волині триває вакцинація та ревакцинація від COVID-19  фахівців  ДУ «Волинський обласний центр контролю та  профілактики хвороб МОЗ України» та структурних підрозділів.

4 та 5 серпня лікарі-епідеміологи, помічники лікарів-епідеміологів, лаборанти та молодший медперсонал Горохівського, Маневицького та Нововолинського відділень отримали свої щеплення проти коронавірусу, йдеться на сайті Волинського обласного лабораторного центру.

Всі вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні, схвалені ВООЗ для екстреного застосування. Вони безпечні та ефективні. В Україні вакцинують такими препаратами:

  • AstraZeneca (в т.ч. SKBio та Covishield);
  • Coronavac/Sinovac-Biotech;
  • Comirnaty/Pfizer-BioNTech;
  • Spikevax/Moderna.

 

Пам’ятайте, ймовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби при зараженні штамом «Дельта» набагато вища, якщо ви не вакциновані. Якщо все ж зараження відбулося, повністю вакциновані особи переносять хворобу безсимптомно або ж в значно легшій формі.

Ви можете вакцинуватися:

  • у центр масової вакцинації населення або ж у пункт щеплень, навіть без попереднього запису, незалежно від місця проживання та реєстрації та безоплатно отримати одну з 4 сертифікованих вакцин;
  • або до вас приїде мобільна бригада (до організованих колективів більше 50-ти людей та маломобільних громадян).

 

У Волинській області діє 9 Центрів масової вакцинації та  працює понад 80 пунктів щеплень, які діють у більшості закладів первинної медичної допомоги (ФАПи, амбулаторії ЗПСМ, лікарні). Інформація про пункти та центри щеплення та графік їх роботи розміщена на сайті  https://list.covid19.gov.ua/ та щоденно оновлюється.

Читайте також: У Ковелі від COVID-19 можна вакцинуватися у двох пунктах щеплень.АДРЕСИ

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024