На Волині обговорили проблемні питання поширення ВІЛ, туберкульозу та наркоманії

04 Серпня 2021, 10:57
На Волині обговорили проблемні питання поширення ВІЛ, туберкульозу та наркоманії 1067
На Волині обговорили проблемні питання поширення ВІЛ, туберкульозу та наркоманії

На Волині активно підтримують роботу регіональних рад з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Про це йшлося  на засіданні Координаційної ради з проблем ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та наркоманії, яке відбулося у Ковелі 3 серпня, йдеться на сайті Волинського обласного лабораторного центру. 

Участь у засіданні взяли в.о. генеральної директорки  ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Наталія Янко.

Обласна Координаційна Рада під керівництвом заступниці голови облдержадміністрації Людмили Тимощук  обговорила актуальні питання профілактики соціально значимих захворювань (ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та наркоманії) в області та в Україні в цілому, вплив епідемії  COVID-19 на розвиток, профілактику та поширення вказаних захворювань.

Фахівчиня супроводу реформ та регіонального розвитку Центру громадського здоров’я МОЗ України Олена Яценко розповіла про підтримку роботи регіональних рад з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу в рамках реалізації у 2021-2023 роках програми Глобального фонду. 

Наголосила на проведених заходах з профілактики, догляду та підтримки для ключових груп населення (КІ Н) які  фінансуються лише за рахунок світового Глобального фонду по боротьбі з ВІЛ/СНІД, туберкульозом та малярією (ГФ), що дало свої позитивні наслідки щодо поширення ВІЛ-інфекції серед груп населення з підвищеною уразливістю щодо ВІЛ-інфікування.

Окрім того, учасники засідання обговорили проведення первинної профілактики соціально значимих захворювань  серед учнівської та студентської молоді в області. 

Відтак, Координаційна рада проголосувала та підтримала ряд заходів, з метою забезпечення ефективної діяльності з питань профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та наркоманії.

Читайте також:  У МОЗ надали рекомендації щодо святкування Дня Незалежності

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024