На Волині — один з найгірших показників вактинації проти коронавірусу

04 Серпня 2021, 10:29
Вакцинація на Волині 879
Вакцинація на Волині

Показник вакцинації від коронавірусу на Волині – один з найнижчих в Україні.

Про це заявив голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко під час брифінгу щодо вакцинальної кампанії, який відбувся 3 серпня  у Волинській ОДА.

Тому днями голова ОДА відвідав Центри масової вакцинації у Луцьку, Ковелі, Володимир-Волинську та Нововолинську, аби переконатись, що все працює і кожен охочий може безперешкодно і безкоштовно отримати свою дозу вакцини. 

За словами Юрія Погуляйка, волиняни мають зрозуміти, що вакцинація наразі єдиний ефективний спосіб захисту від коронавірусної інфекції. 

«На сьогодні на Волині зробили майже 107 тисяч щеплень, але це дуже мало. Тому ми не зможемо з упевненістю увійти в наступну хвилю пандемії, яку експерти прогнозують у вересні-жовтні. Тому всіх закликаю: давайте вакцинуватися!», — заявив голова ОДА. 

Закликала волинян до вакцинальної кампанії заступниця голови ОДА Людмили Тимощук, на Волині станом на 3 серпня зі 106 840 щеплень від коронавірусу різними вакцинами дві дози вакцини отримали лише 41 857 осіб. 

На Волині створені усі умови, щоб кожна людина змогла пройти вакцинацію. Зокрема, працює вже дев'ять Центрів вакцинації: чотири — у Луцьку,  а також – у Ковелі, Нововолинську, Камені-Каширському, Володимирі-Волинському, а також у Любомлі. Також створено 87 пунктів щеплень, працює понад мобільних 30 бригад. 

На Волині наявні усі зареєстровані в Україні вакцини, якими можна щепитися від коронавірусу. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024