На Волині медики збільшать кількість ПЛР тестувань та експрес-тестів людям з ознаками ГРВІ

31 Липня 2021, 13:56
На Волині медики збільшать кількість ПЛР тестувань та експрес-тестів 1122
На Волині медики збільшать кількість ПЛР тестувань та експрес-тестів

Для створення достатнього колективного імунітету проти коронавірусної інфекції в громаді потрібно щепити  80% дорослого населення.

Про це йшлося під час онлайн-наради з керівниками структурних підрозділів ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»  області з питань проведення вакцинації, йдеться на сайті установи. 

Заступниця генерального директора ДУ «ВОЦКПХ» Надія Костирка запропонувала активізувати  шляхи боротьби з коронавірусною інфекцією.

Для створення достатнього колективного імунітету проти коронавірусної інфекції в громаді потрібно щепити  80% дорослого населення. Паралельно з розгортанням центрів вакцинації розпочинається комунікаційна кампанія  з інформування населення про доступність вакцинації. 

Необхідно вжити заходів до збільшення кількості ПЛР тестувань та експрес-тестів рекомендованих  особам у яких є ознаки захворювання на ГРВІ або пневмонії — зауважила Надія Костирка.

Завідуюча відділом епідеміологічного нагляду (спостереження)  та профілактики інфекційних захворювань Ірина Єнжиєвська запропонувала звернути увагу на  необхідність проведення епідеміологічного нагляду за інфекційними захворюваннями на поліомієліт та кір.

Зауважила на тому, що існують індикатори та цільові показники для оцінки якості епіднагляду, котрих потрібно дотримуватись для недопущення погіршення епідемічної  ситуації.

Лікарка-епідеміологиня Беата Серватович  проаналізувала обсяг виконання профілактичних щеплень в області в розрізі адміністративних територій. Зупинилась на необхідності організації роботи та удосконалення обліку та звітності з даного питання.

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024