Волинське дитяче медичне об’єднання претендує на нагородження орденом Пантелеймона

29 Липня 2021, 17:33
Волинське дитяче медичне об’єднання 1261
Волинське дитяче медичне об’єднання

Волинське дитяче медичне об’єднання вийшло у фінал національного конкурсного відбору на нагородження своєрідним «медичним Оскаром» — Орденом Святого Пантелеймона.

Про це у програмі «Відкрита влада. Область» в ефірі телеканалу «Аверс» повідомила генеральна директорка закладу Ірина Горавська, йдеться на сайті Волинської обласної ради. 

Це — громадська відзнака професійність і милосердя, заснована у 2017 році та присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я. Проєкт має на меті відновлення в суспільстві засад милосердя, гуманізму, любові до ближнього та недужого. Урочиста церемонія нагородження щорічно проходить 9 серпня у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

Окрім того, під час програми очільниця об’єднання розповіла, що заклад спільно з обласною радою активно готується до  чергового масштабного проєкту — реконструкції обласної дитячої лікарні та її поліклінічного відділення. Завдання технічно складне, оскільки будівлі майже 40 років. Щоб дотриматися сучасних вимог, доведеться також додатково добудовувати операційний блок.

«Ми розраховуємо на фінансування з різних джерел. Перший крок – це виготовлення проєктно-кошторисної документації, яка обійдеться обласному бюджету у 10 мільйонів гривень.Спасибі голові обласної ради і депутатському корпусу за підтримку. Вже підготували всі документи, щоб потрапити до програми «Велике будівництво» і отримати державне фінансування, це щоденна комунікація з Міністерством охорони здоров’я та Офісом Президента. Паралельно ми працюємо над півдесятком грантових програм, в тому числі й іноземних», – розповіла Ірина Горавська.

Вона також повідомила, що орієнтовна вартість капітальної реконструкції близько 400 мільйонів гривень, а роботи розпочнуться вже наступного року.

Читайте також:  У Ковельському медоб'єднанні проводять комплексний супровід хворих після трансплантації серця

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024