У Луцькій міській лікарні вчилися лікувати інсульт

24 Липня 2021, 13:19
У Луцькій міській лікарні вчилися лікувати інсульт 1471
У Луцькій міській лікарні вчилися лікувати інсульт
У Луцькій міській клінічній лікарні відбулись симуляційні навчання з лікування інсульту.
 
Одним із найстрашніших захворювань, яке приводить до смерті або важкої інвалідності є інсульт головного мозку. Тому, лікуванню цієї недуги приділяється дуже багато уваги. Постійно удосконалюються методи лікування, проводяться навчання персоналу, повідомляють на сторінці лікувального закладу у фейсбуці. 
 
«Будь-яке симуляційне навчання передбачає удосконалення навиків. Будь-яке вміння відточується при тривалому повторенні. Тому, лише той лікар, який перед тим тренувався і навчався зможе надати адекватну кваліфіковану допомогу хворому у гострому періоді в ургентних стресових ситуаціях», — стверджує завідувачка відділення неврології Ольга Білецька.
 
Щорічно в закладі лікують понад 800 пацієнтів з інсультами. Застосовуємо усі сучасні методи діагностики та лікування на рівні з європейськими. Протягом останніх трьох років застосовують найсучасніший метод лікування інсульту – тромбекстракцію (видалення тромба з судини та відновлення кровотоку в мозку).
 
Вже в 2021 році в лікарні виконали 58 тромболізисів та 21 тромбекстракція, які врятували людські життя. Ці показники є одними з найкращих серед провідних клінік України разом з Києвом, Дніпром та Львовом.

 
Однак широке застосування цього методу лікування обмежує те, що розхідні матеріали для проведення такої операції при інсульті надзвичайно дорогі – понад 100 тисяч гривень.
 
Розвиток цієї методики у лікарні став можливим завдяки тому, що було зроблена інвестиція Луцькою міською радою, яка торік виділила 296 тисяч гривень та Волинською обласною радою, яка додала ще 300 тисяч гривень за програмою «Волинькард».
 
Аналогічна методика уже 10 років застосовується при інфаркті міокарду. Щорічно виконується понад 1200 коронарних втручань.
Цю методику можна застосовувати лише в перші дві години від початку інсульту.
 
Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024