Володимир-Волинський район – серед лідерів за рівнем народжуваності

24 Липня 2021, 14:14
Володимир-Волинський район – серед лідерів за рівнем народжуваності 751
Володимир-Волинський район – серед лідерів за рівнем народжуваності
Володимир-Волинський район — у ТОП 5 районів Волині за рівнем народжуваності.
 
Такі дані стали відомі під час звіту акушерсько-гінекологічної служби станом на пів року, повідомляють на сторінці Володимир-Волинського ТМО у фейсбуці.
 
За пів року в акушерському відділенні цього медзакладу народилося 263 дитини.
 
«Пишаємося тим, що в акушерському відділенні КП «Володимир-Волинське ТМО» дуже низький рівень народжуваності шляхом косарівського розтину (лише 15,9 відсотка). Більшість породіль народжують природним шляхом, що сприятливо впливає як на матусю, так і на новонародженого», — йдеться у дописі.
 
У лікувальній установі додають, що у ТМО є Імуноглобулін антирезус Rho (D) людини, придбаний за бюджетні кошти. Його вводять безкоштовно за наявності у вагітної електронного направлення від лікаря-гінеколога жіночої консультації медичного об'єднання.
 
Імуноглобулін людини рекомендують після викиднів, абортів для вагітних з резус мінус групи крові, а також як профілактика під час вагітності та після пологів. Вагітній в терміні 28-32 тижні (за відсутності в її організмі антирезусних антитіл та алергічних реакцій на препарати крові) вводять антирезусний імуноглобулін, а також — після оперативних втручань при вагітності.
 
 
Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024