Хірурги Нововолинської лікарні прооперували жінку з субсерозною фіброміомою матки

22 Липня 2021, 08:45
Хірурги Нововолинської лікарні прооперували жінку з субсерозною фіброміомою матки 1062
Хірурги Нововолинської лікарні прооперували жінку з субсерозною фіброміомою матки

Унікальну для закладу операцію провели хірурги Нововолинської лікарні.

Пацієнтка віком 50 років звернулася в КНП «НЦМЛ» до лікаря-гінеколога зі скаргами на постійно мажучі виділення, йдеться на сторінці медзакладу у фейсбуці.
 
Після огляду та дообстеження лікарем було встановлено діагноз: фіброматозний вузол матки.
 
В плановому порядку фіброматозний вузол видалили за допомогою гістероскопії.
 
Гістероскопія – це найбільш сучасний метод діагностики і лікування, який дозволяє візуально оцінити порожнину матки, взяти зразок ендометрію для подальшого його аналізу, провести внутрішньоматкове оперативне втручання, дає можливість встановити вірний діагноз. Гістероскопія малотравматична, а, отже, легко переноситься пацієнтами.
 
Гістероскопія матки потрібна для того, щоб підтвердити наявність поліпів на внутрішній оболонці матки, ендометріозу, внутрішньоматкових синехій, міоматозних вузлів, гіперплазії ендометрію, різних патологій у фізіологічній будові матки, стороннього тіла в порожнині матки, злоякісної пухлини, внутрішньоматкового свища, дисменореї, внутрішньоматкових спайок, безпліддя.
 
В операційній працювали Олексій Війтович, лікар-гінеколог, Віктор Пасічник, лікар-анестезіолог, Олена Гриценюк, сестра медична анестезистка, Ірина Новосад, старша сестра медична операційна.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024