Волиняни не охоче вакцинуються проти коронавірусу

20 Липня 2021, 11:48
Волиняни не охоче вакцинуються проти коронавірусу 1216
Волиняни не охоче вакцинуються проти коронавірусу

На Волині є всі умови та можливості вакцинації від COVID-19 населення. 

Проте, наразі щеплюватися від коронавірусної хвороби і тим самим, захищати своє життя та здоров’я близьких – волиняни не поспішають, повідомляють у Волинській ОДА. 

Про це зазначив голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко під час наради із головами райдержадміністрацій, територіальних громад та представниками медичних установ, яку зібрав 19 липня 2021 року.

За його словами наразі є важливим та необхідним щеплення від коронавірусної хвороби, особливо напередодні сезонного загострення. Саме тому, кожен житель області повинен знати про функціонуючі пункти і центри вакцинації, а також наявність вакцин у них. Відтак, керівникам районної влади та місцевого самоврядування Юрій Погуляйко наголосив, що від них безпосередньо залежить інформаційна обізнаність свого населення щодо проведення щеплень проти COVID-19.

Відтак, головам райдержадміністрацій, сільським, селищним, міським головам територіальних громад доручено призначити на місцевому рівні відповідального за проведення вакцинації населення від COVID-19. Окрім того, сприяти роботі розгорнутих пунктів щеплень та мобільних бригад для вакцинації населення та забезпечити проведення на підпорядкованих територіях затверджених планів профілактичних щеплень від COVID-19.

Як повідомив заступник начальника управління, начальник відділу організації надання медичної допомоги облдержадміністрації Валерій Руцький, станом на 16 липня в області провели 80 308 щеплень від коронавірусної інфекції. З них, одну дозу вакцини отримали 50 774 волинянина, дві – 29 534 особи.

Слід зазначити, що на Волині здійснюють щеплення від COVID-19 – 31 мобільна бригада з імунізації, 87 пунктів щеплення та 4 центри вакцинації населення.

Так, від початку вакцинальної кампаніїї в області проведено щеплень:

– індійською вакциною Covishield (СУРУМ ІНСТІТЬЮТ ОФ ІНДІА ПВТ. ЛТД., Індія) – 14 тис. 193;

– вакциною CoronaVac (виробник Синовак Лайф Саєнсіз Ко., Лтд., Китай) – 13 тис. 671;

– вакциною Комірнаті (виробництво Pfizer/BioNTech) –31 тис. 26;

– AstraZeneca (виробників СК біосайнс Ко., Лтд, Південна Корея та КАТАЛЕНТ АНАНЬЇ С.Р.Л., Італія) – 21 тис. 418.

«Ми повинні уже в серпні щеплювати не менше шести тисяч осіб на день. Це потрібно для того, щоб досягти спільної цілі – імунізації від коронавірусної хвороби не менше як 70-ти відсотків людей, задля життя та здоров’я кожного», – зауважив Валерій Руцький.

Згідно з вищезгаданими показниками, у Волинській області від COVID-19 вакциновано лише 6,4% від чисельності дорослого населення.

За словами заступниці голови ОДА Людмили Тимощук така ситуація є вкрай незадовільною, тому що очікується знову погіршення ситуації із захворюваннями на COVID-19, що без відповідного захисту, може призвести до найгірших наслідків.

 «Усі 87 пунктів щеплення в області повинні працювати щоденно та безперебійно. На сьогодні вакцин вистачає, – звернулася до присутніх Людмила Тимощук. – Якщо спочатку COVID-19 проходив більш лояльно, то коли згадати квітень цього року, то видно, що збільшилася кількість важких випадків, а також й летальних. Надалі ми знову чекаємо погіршення ситуації. Тому, щоб запобігти важким перебігам хвороби потрібно вакцинуватися і наше з вами завдання, допомагати та сприяти волинянам у цьому».

Читайте також:  Четверо волинян захворіли на коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024