В Рівненській обласній раді розпочалися бюджетні слухання: аналізували медицину

20 Липня 2021, 09:42
Під час засідання 791
Під час засідання

19 липня в Рівненській обласній раді розпочалися бюджетні слухання. Це нова процедура роботи над бюджетом Рівненської області, яку запровадили депутати 8 скликання і яка передбачає детальний аналіз бюджетних процесів на Рівненщині. 

Відбуваються слухання в рамках роботи постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків, а учасниками її, окрім депутатів комісії, є очільники обласної ради та облдержадміністрації,  керівники обласних комунальних закладів та підприємств, а також представники департаментів ОДА, які є розпорядниками коштів, йдеться на офіційному сайті облради.

«Практика бюджетних слухань виникла невипадково. Адже сьогодні замість 16 районів маємо 4, в яких є 64 територіальні громади, а також понад сотня комунальних підприємств та закладів по всій області. Тому ми вирішили вдосконалити роботу над бюджетом, краще співпрацювати в цьому питанні з ОДА, громадами та керівниками підприємств. Адже кінцевим результатом бюджетних слухань має стати кращий сервіс, який надають наші комунальні заклади та підприємства жителям області», — наголосив голова комісії Ігор Ясенюк.

 Під час бюджетних слухань аналізували фінансові показники галузей освіти та охорони здоров'я. 

Депутати намагалися зрозуміти, які нагальні потреби цих галузей, скільки коштів не вистачає і на що саме, де може виникнути заборгованість із зарплат, і які питання необхідно вирішити передусім. Адже кошти, які заклади та підприємства просять на вирішення своїх проблем, у кілька разів перевищують реальний фінансовий ресурс.

Щоби задовольнити всі бюджетні запити лише галузі медицини, на сьогодні необхідно 90,7 млн.грн. При цьому перевиконання обласного бюджету, яке можна використати, становить трохи понад 60 млн.грн. 

«Розуміючи непрості фінансові реалії, депутати і запровадили бюджетні слухання. Щоби почути не лише керівників профільних департаментів, які узагальнюють всі цифри, а безпосередньо керівників закладів, підприємств та установ. Від них і хочемо дізнатися, на що маємо виділити кошти в першу чергу, а що може зачекати, де можна зекономити, а на що перенаправити гроші платників податків», — пояснив свою позицію про мету бюджетних слухань голова обласної ради Сергій Кондрачук. 

Найпроблемніші питання, які прозвучали під час сьогоднішніх засідань, члени комісії у вигляді рекомендацій надішлють розпорядникам коштів. 

Читайте також:   У лікарнях Рівненщини оновлюють медичне обладнання

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024