Маневицька поліклініка за пів року прийняла майже 49 тисяч пацієнтів

18 Липня 2021, 14:54
Маневицька лікарня 972
Маневицька лікарня

За пів року у Маневицькій лікарні зафіксували майже 49 тисяч звернень у поліклінічне відділення.

Про це йшлося під час виїзного засідання госпітальної ради області, яке відбулося на базі Маневицької лікарні, йдеться на сайті Волинської обласної ради. 

Під час відвідин закладу, його очільник Олег Бегаль розповів про ремонтні роботи, які були проведені, аби пацієнтам та медперсоналу було комфортніше. Так, у поліклінічному відділенні за 6 місяців поточного року прийняли 48 812 пацієнтів, провели 990 амбулаторних операцій, 536 ендоскопій, 6 533 УЗД- обстеження, 145 мамографій. У планах: оновити відділення, зокрема планується придбання дерматоскопа, отоскопа, апаратів для проведення ПРП- та ВАК-терапії, створення сурдологічного кабінету.

Для розвитку терапевтичної служби необхідно доукомплектувати ехокс-апарати для покращення діагностики серцевої патології розширення спектру лабораторних обстежень (гормони щитовидної залози, глікований гемоглобін та інші).

На базі клініко-діагностичної лабораторії проводяться гематологічні, загально-клінічні, біохімічні, імуно-серологічні, бактеріоскопічні дослідження. Олег Бегаль зазначає, що для покращення роботи лабораторії необхідно придбати біохімічний аналізатор автомат.

Що ж стосується інфекційного відділення, то воно розраховане на 30 ліжок, 10 з яких – дитячі.   Відділення забезпечене централізованим киснем на 16 точок, з початку пандемії коронавірусу, в закладі проліковано 626 хворих з covid-19, з них 70% були киснезалежними.

Олег Бегаль розповідає, що в лікарні в 2019-2021 роках запроваджені та удосконалені наступні новітні лікувально-діагностичні технології, зокрема: відеоезофагодуоденоскопію; відеоколоноскопію; методику біозварювання живих тканин, обстеження та проведення оперативних втручань лапароскопічним методом та інші. Лабораторія підприємства впродовж 5 років приймає участь у міжнародній програмі з якості лабораторних досліджень PREVECAL і щорічно отримує сертифікати відповідності.

У 2021 році  планують провести ремонтні роботи щодо капітального ремонту пожежної сигналізації, відремонтувати дах поліклінічного відділення, реконструювати приміщення для забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, а також розпочати ремонтні роботи в частині реконструкції приміщень та завершити монтаж системи киснепостачання.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024