Верховна Рада України відмовилася легалізувати медичний канабіс

14 Липня 2021, 16:21
Верховна Рада України відмовилася легалізувати медичний канабіс 1735
Верховна Рада України відмовилася легалізувати медичний канабіс

Верховна Рада України в вівторок, 13 липня, не підтримала легалізацію медичного канабісу. 

За ухвалення законопроєкту № 5596 за основу проголосували 184 народні депутати за мінімально необхідних 226. Про це повідомляє інформагенція «Українські новини».

У документі йдеться про обіг конопель із метою використання в медичній практиці і науково-технічній діяльності. Підприємцям пропонується дозволити вирощувати коноплі й виробляти з них ліки в Україні за умови отримання ліцензії, з дотриманням вимог щодо приміщень, видів, кількості рослин, а вченим — досліджувати медичний канабіс. Законопроєкт пропонує надати тяжкохворим людям можливість лікуватися медичним канабісом легально, за рецептом лікаря.

Також у документі пропонується врегулювати питання, які стосуються організації діяльності з обігу конопель на кожному етапі такого обігу (операції з ввезення, вивезення, транспортування територією України, зберігання і реалізацію конопель та інше).

Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування раніше рекомендував парламенту ухвалити в першому читанні законопроєкт № 5596 про легалізацію медичного канабісу.

У квітні в Україні легалізували окремі препарати на основі медичного канабісу. Рішення уряду критикували представники кількох благодійних організацій. Вони назвали його лобістським. 

Читайте також:  Чи можна онкохворим вакцинуватися проти коронавірусу

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

 
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024