На Волині планують покращити обсяги профілактичних щеплень

13 Липня 2021, 12:12
На Волині планують покращити обсяги профілактичних щеплень 746
На Волині планують покращити обсяги профілактичних щеплень

Під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  затвердили регіональний план заходів щодо покращення виконання обсягів профілактичних щеплень в області у 2021 році.

Про це повідомляють на сайті Волинської ОДА.

«На сьогодні в області, окрім планових щеплень, триває вакцинальна кампанія від COVID-19. Однак, є необхідність активізувати цей процес. Тим більше, що все більше випадків штаму «Дельта» виявляють у нашій державі. Вже і в Києві виявлено, і в Закарпатській області. Тому прошу усіх відповідально до цього поставитися», — зауважив голова ОДА Юрій Погуляйко під час засідання.

Як повідомив т.в.о. начальника управління охорони здоров’я Роман Рудоквас, питання нормативного врегулювання вакцинації як в області, так і в державі, виникла з 1 липня 2021 року у зв’язку із переходом функцій центрів громадського здоров’я до центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ України. Тож управління охорони здоров’я облдержадміністрації розробили регіональний план заходів, аби покращити стан виконання планових профілактичних щеплень на території Волинської області на 2021 рік.

Нагадаємо, усі обласні лабораторні центри МОЗ, у тому числі у Волинський лабораторний центр, переформатовані в центри з контролю та профілактики хвороб. Окрім зміни назви, установі додані додаткові функції щодо профілактики і запобігання захворюванням та реагування на надзвичайні ситуації.

Таке рішення прийняте Урядом з метою ефективного реагування на нові виклики та загрози у сфері громадського здоров’я, що пов’язані, зокрема, з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Як зауважила головна державна санітарна лікарка області Наталії Янко, нині триває передача функцій від центру громадського здоров’я до центрів контролю та профілактики хвороб, що є своєрідним перехідним періодом.

Однак, доки триває перехідний період вирішили функції організації імунізації покласти тепер на Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України (попередня назва «Волинський лабораторний центр»).

Так, згідно з затвердженим планом заходів, головам райдержадміністрацій, сільським, селищним, міським головам територіальних громад доручено призначити на місцевому рівні відповідального за проведення вакцинації населення від COVID-19, сприяти роботі розгорнутих пунктів щеплень та мобільних бригад для вакцинації населення та забезпечити проведення на підпорядкованих територіях затверджених планів профілактичних щеплень від COVID-19.

Адже, як зазначила заступниця голови ОДА Людмила Тимощук, медичні заклади на сьогодні мають достатню кількість вакцин та бригад для проведення щеплень від COVID-19. Однак, рівень вакцинації в області від  COVID-19 недостатній.

«На сьогодні у Волинській області проведено 47 883 щеплень. Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України, щоденно у липні в області повинно проводитись близько 3,5 тисяч щеплень. На даний час у нас близько 2 тисяч. Окрім того, у нас в області працює 4 вакцинальні центри, на яких щеплено менше тисячі осіб. Це є недостатньо, тому прошу включитись у роботу задля збереження здоров’я населення Волині», — наголосила Людмила Тимощук.

Читайте також:  На Волині зареєстрували три нові випадки коронавірусу

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024