Замість допомоги отримав відсторонення, - очільник Рівненського діагностичного центру прокоментував ситуацію довкола медзакладу

08 Липня 2021, 17:37
Роман Шустик 1991
Роман Шустик

Відсторонили від посади керівника Рівненського обласного клінічно-діагностичного лікувального центру ім В. Поліщука Романа Шустика. 

Причиною такого рішення в обласній раді, якій належить медзаклад, називають двохмільйонну заборгованість із заробітної плати. Наразі триває службове розслідування.

Журналісти видання Район.Медицина звернулися безпосередньо до головного лікаря вищезгаданої лікувальної установи, аби почути його думку з приводу останніх подій. 

«Медичні заклади фінансуються з Києва. Часом із цим бувають затримки. Коли це трапилося в Діагностичному, я почав стукати у всі можливі інстанції на всіх рівнях, щоб прискорити необхідне фінансування. Звернувся до обласної ради, якій належить наш медзаклад. Проте, замість допомоги отримав відсторонення від посади. Однак, попри все Рівненський діагностичний центр здійснює свою роботу, виплачуються заробітні плати, ми зберегли трудовий колектив та розвиваємося. Наші працівники отримали аванс за червень, а зараз триває виплата заробітної плати за підсумками червня. Тижнева затримка відповідно до закону ще навіть не є офіційно зареєстрованою. Її плануємо погасити вже найближчими днями. Завдяки Рівненській ОДА, департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення Рівненської ОДА, народним депутатам НСЗУ пішла нам на зустріч. До нашого договору будуть внесені зміни відповідно до актуальних результатів діяльності, що дасть змогу провести перерахунок розрахунків з НСЗУ та найближчими днями отримати кошти. А це дозволить погасити заборгованість по заробітних платах та збільшити фінансову спроможність нашого закладу. Скептикам хочу нагадати, що за останні кілька років ми розвинули центр репродуктивної медицини, створили центр літотрипсії, відділення променевої діагностики отримало новий апарат КТ, постійно покращуємо лабораторну діагностику та ще багато чого іншого. Оцінку нашій роботі сьогодні дають прості люди, які кожного дня довіряють нашому закладу. Адже щороку діагностичний надає майже мільйон амбулаторних послуг для пацієнтів з усієї Рівненської області», — прокоментував Роман Шустик. 

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024