До кампанії з вакцинування в Україні залучать студентів-медиків та інтернів

07 Липня 2021, 13:43
До кампанії з вакцинування в Україні залучать студентів-медиків та інтернів 1434
До кампанії з вакцинування в Україні залучать студентів-медиків та інтернів

Всесвітня організація з охорони здоров’я почала підготовку українських студентів-медиків та інтернів для залучення їх до процесу вакцинації від коронавірусу.

Про це повідомили на сторінці бюро ВООЗ в Україні у Facebook, пише «Бабель».

Там повідомили, що розпочали тренінги для викладачів медичних навчальних закладів, щоб до вакцинації залучити студентів четвертих і пʼятих курсів.

«В Україні, як і в усьому світі, ситуація щодо постачання вакцин проти COVID-19 постійно змінюється. Українська система охорони здоров’я задіяна на повну потужність. Тому лікарі потребують допомоги старших студентів-медиків і лікарів-інтернів, які разом з ними проводитимуть щеплення, принаймні у великих центрах вакцинації, щоб у лікарів було більше часу для виконання своїх основних функцій, адже інші хвороби нікуди не ділися», — наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

У ВООЗ зазначили, що в перший тиждень проведуть чотири дводенні тренінги для приблизно 100 викладачів. Вони стосуватимуться інформації про всі вакцини, які використовуються в Україні та будуть використовуватися в майбутньому, зокрема про вакцину Moderna.

Читайте також: У пунктах пропуску на Волині почали робити експрес-тести на коронавірус

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024