Чи можна розпізнати захворювання спини за характером болю: як лікувати хронічний біль

06 Липня 2021, 17:40
Як лікувати хронічний біль у спині 1835
Як лікувати хронічний біль у спині

Біль у спині відчуває майже кожна доросла людина, варто лише невдало зігнутися, потягнути шию, довго сидіти або перебувати у незручній позі. Зазвичай, такий дискомфорт короткотривалий і проходить сам по собі після відпочинку. 

Проте все частіше люди віком від 35 років скаржаться на постійний ниючий біль. І тут вже потрібна допомога спеціаліста. Інститут вертебрології та реабілітації займається лікуванням хвороб опорно-рухового апарату та реабілітацією після травм і операцій консервативними методами. Комплексний підхід та сучасні методики допомагають повертати радість руху навіть у складних випадках. 

Про що говорить біль у спині?

Люди звикли за першого ж відчуття болю вживати знеболювальні препарати, і відтак допускають помилку. Симптом проходить, але його причина — залишається. І без своєчасної уваги та лікування захворювання переходить у хронічну форму та ускладнюється. 

Характер болю за тих чи інших патологій може відрізнятися і супроводжуватися різними симптомами. Тому за характером неприємних відчуттів можна розпізнати проблему, аби своєчасно звернутися до лікаря та розпочати лікування:

  • постійний ниючий біль супроводжує остеохондроз, хвороби суглобів та незначні травми;
  • гострий біль, який посилюється під час руху, виникає за наявності протрузії і грижі. Відчувається дискомфорт під час сну, людина не може зігнутися, нахилитися. Біль розповсюджується на ногу, дає неприємні відчуття в стегні чи під коліном;
  • простріли, неприємні відчуття в нижній частині спини під час нахилу або невдалого повороту також частіше всього говорять про наявність грижі;
  • болить низ спини, біль відчувається відразу після пробудження, потрібно «розходитися» — так проявляються проблеми з крижово-клубовим суглобом;
  • болить спина по всій площині, важко зігнутися, важко тримати статичну позицію — міофасціальний синдром, реакція м’язів на ту проблему, що виникає у хребті. 

Як лікується хронічний біль?

Лікарі Інституту вертебрології та реабілітації мають великий досвід лікування хронічних та гострих болів у спині. Сюди належать остеохондроз хребта, протрузії і грижі, радикулопатії, артрози, артрити, п'яткова шпора, різноманітні посттравматичні захворювання. Лікування спини в Києві та інших містах відбувається комплексно з урахуванням та усуненням саме першопричини проблеми. 

Якщо пацієнт звертається з сильним болем, зазвичай, відразу призначається медикаментозна терапія — лікувальні блокади. Спеціальні препарати вводяться безпосередньо в місце локалізації проблеми, щоб зняти запалення та біль. Далі після ретельної діагностики та консультації лікарі складають індивідуальну програму.

Застосовуються такі методи:

  • медичний масаж;
  • фізіопроцедури;
  • мануальні техніки — зокрема, ефективна авторська методика «короткий важіль»;
  • кінезотерапія. 

 

Особливу увагу фахівці клінік IVR приділяють корекції та періоду реабілітації. Аби закріпити позитивний і довготривалий результат, пацієнти проходять курс занять на спеціальних медичних тренажерах за фінсько-німецькою технологією David. Методика David успішно використовується в багатьох європейських клініках вже більше 20 років і доступна кожному українцю. 

Медичний центр лікування захворювань хребта має філії і працює у декількох містах України: Львів, Івано-Франківськ, Київ.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024