Власники домашніх тварин з Рожищенщини можуть провакцинувати їх від сказу

06 Липня 2021, 14:47
Пес 1396
Пес

У Волинській області є надзвичайно складною ситуація щодо сказу, як серед диких тварин (червоних лисиць), так і серед домашніх (котів, собак). 

У листопаді 2020 року в Рожищенському районі був прояв сказу бродячого собаки у селі Ясенівка. Пес неодноразово наніс укуси людині. Про це Район.Рожище нагадує завідувачка протиепізоотичного відділу Рожищенської районної державної лікарні ветеринарної медицини Наталія Марчук.

Сказ – одна з найнебезпечніших смертельних вірусних інфекцій, спільних для людей і тварин. Збудником є вірус. Хвороба передається людям від заражених тварин при нанесенні пошкоджень (укусів або подряпин), при попаданні слини цих тварин на шкіру та слизові оболонки людини, навіть коли шкіра неушкоджена.

З метою дотримання правил безпеки щодо сказу кожен громадянин повинен пам’ятати, що у випадку коли вкусив собака або інша домашня чи дика тварина, необхідно негайно змити рану господарським милом, обробити слабким розчином перманганату калію (марганцівка), 70% етиловим спиртом і обов’язково звернутися  до найближчого медпункту.

До уваги мисливців: незабаром починається сезон полювання. Всі мисливські собаки, які будуть залучені в полюванні, повинні обов’язково пройти профілактичні щеплення проти сказу і мати ветеринарно-санітарні паспорти єдиного зразка. Також при полюванні червоної лисиці необхідно дотримуватись особистої гігієни (знімати шкіру в рукавицях, не допускати порізів). 

До відома всіх власників домашніх улюбленців: щеплення проти сказу собак і котів проводять безкоштовно в Рожищенській районній лікарні ветеринарної медицини в п’ятницю щотижня з 8:00 по 16:00. Вакцина наявна в достатній кількості. 

Рожищенським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області видається міжнародний ветеринарно-санітарний паспорт єдиного зразка. Можна попередньо записатись на профілактичні щеплення тварин за телефонами 0958547220 та 0336822785.

Читайте також:

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024