В Україні зростають темпи щеплень від коронавірусу

02 Липня 2021, 18:35
Темпи вакцинації зростають 1363
Темпи вакцинації зростають
Темпи щеплень як першою, так і другою дозою вакцин від COVID-19 в Україні зростають. Відповідний графік наведений нижче. 
 
Водночас наростають і потужності медичної системи, яка забезпечує ці щеплення, передає МОЗ
 
Що стосується пропорцій щеплення першою та другою дозами, варто зауважити, що в Україні використовується кілька вакцин, дві дози яких потрібно вводити з різними інтервалами:
 
- Oxford/AstraZeneca - 12 тижнів,
- Comirnaty/Pfizer-BioNTech - 21 день,
- CoronaVac/Sinovac Biotech - 28 днів.
 
Ці інтервали зазначені в інструкції, та від їхнього дотримання залежить формування імунної відповіді організму людини.
 
Остання поставка вакцини AstraZeneca у кількості понад 700 тис. доз була розподілена лише на другу дозу для того, щоб усі, хто отримав першу дозу, завершили імунізацію.
 
У випадку Comirnaty/Pfizer-BioNTech та CoronaVac/Sinovac Biotech, інтервал між двома дозами яких набагато менший, друга доза цих вакцин для всіх щеплених резервується з тієї ж партії, що й перша.
 
Варто зазначити, що темпи вакцинації залежать ще й від чіткого розуміння часу поставок вакцини.
 
Зараз ми регулярно отримуємо законтрактовану за кошти державного бюджету вакцину Comirnaty/Pfizer-BioNTec. Нещодавно лабораторний контроль пройшла остання партія вакцини CoronaVac/Sinovac Biotech, яку законтрактували ще в грудні 2020 року. Ці партії вакцини розподілили між пріоритетними групами відповідно до дорожньої карти.
 
CoronaVac також використовується в центрах масової вакцинації, де ним можуть щепитися всі охочі, хто зареєструвався в «Дії» чи за номером контакт-центру МОЗ. Пріоритетно вакцинують літніх людей та людей із хронічними захворюваннями.
 
МОЗ працює над тим, щоб отримати якомога більше вакцини від COVID-19 та відкрити останній етап вакцинації, на якому зможуть щепитися усі охочі.
 
А наразі ми закликаємо всіх українців щепитися тією вакциною, яка доступна для вашої групи, та захистити себе від коронавірусної хвороби.
 
Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024