Готові були виходити на протест, – Віктор Редзій про День медика у Рожищі

08 Липня 2021, 13:55
Віктор Редзій 940
Віктор Редзій

Головний лікар Рожищенської багатопрофільної лікарні Віктор Редзій зізнався, що працівники у переддень професійного свята були готові виходити на протест.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Аверс» 25 червня.

«Наші медичні працівники, особливо в переддень Дня медичного працівника, були готові вийти десь його святкувати біля якоїсь урядової будівлі. Чи це святкування у лапках, чи інший метод боротьби за свої права мав би відбутися», – сказав Віктор Редзій.

Однак потім медики вирішили оговорити проблеми у тісному колі. На зустріч запросили й міського голову Вячеслава Поліщука.

Віктор Редзій зауважив у ефірі телеканалу, що грошей від Національної служби здоров'я не вистачає на заробітну плату для персоналу.

«Практично 30% ми щомісячно маємо недоплати», – зауважив лікар.

Медики підготували звернення до влади щодо критичної ситуації, яка склалась в закладах охорони здоров’я України, Волинської області та Рожищенської територіальної громади, яке депутати прийняли на черговій сесії.

У зверненні йдеться, що станом на 1 червня кредиторська заборгованість по заробітній платі за травень 2021 року становить у медзакладі 1 353 591 гривню.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024