Дубенський медичний коледж стане частиною медакадемії

23 Червня 2021, 17:44
Дубенський фаховий медичний коледж 1976
Дубенський фаховий медичний коледж

Рішення щодо приєднання Дубенського фахового медичного коледжу до Рівненської медичної академії підтримали  депутати постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства. 

Тепер заклад працюватиме як її структурний підрозділ, повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

Як пояснив ректор медакадемії  Ростислав Сабадишин, приєднання Дубенського медколеджу до їхнього закладу вищої освіти дасть можливість забезпечити безперервний освітній процес і готувати бакалаврів, а в перспективі – і магістрів.

Крім того, у статусі відокремленого підрозділу медколедж отримуватиме додаткове фінансування у формі освітньої субвенції з державного бюджету на загальноосвітні предмети.  Про що зауважила директор департаменту фінансів облдержадміністрації Лідія Біляк.

У підсумку профільна  комісія підтримала відповідні зміни в структурі  Рівненської медичної академії. Відтак, до її структури, окрім Рівненського, Костопільського та Рокитнівського медичних коледжів входитиме ще й Дубенський фаховий медколедж. 

Також на своєму засіданні депутати розглянули звернення Корецької обласної лікарні відновного лікування щодо погодження змін до штатного розпису. Йдеться про збільшення штатної чисельності працівників з 70,5 посад до 74,5.

За словами директора підприємства Анатолія Миронця, увести додаткові посади вони змушені через вимоги Національної служби здоров’я України. Йдеться про ставки медичного психолога, ерготерапевта, фізичного терапевта, лікаря-травматолога, дитячого травматолога.

Це дасть можливість лікарні у 2022 році укласти додаткові договори з НСЗУ за програмою медичних гарантій і залучити більший фінансовий ресурс.  

Читайте також:  У Ковельському медоб'єднанні онкологію лікують лапарокопічним методом

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024