Волинський обласний лабораторний центр змінив назву

22 Червня 2021, 16:27
Волинський обласний лабораторний центр 1534
Волинський обласний лабораторний центр

Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я  України змінилась назва державної установи «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» на ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Усі обласні лабораторні центри МОЗ переформатовані в центри з контролю та профілактики хвороб. Таке рішення прийняте Урядом з метою ефективного реагування на нові виклики та загрози у сфері громадського здоров’я, що пов’язані, зокрема, з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, повідомляють на сайті Волинської ОДА. 

Планом пріоритетних дій Уряду Міністерству охорони здоров'я доручено вжити заходів щодо переформатування державних установ — обласних лабораторних центрів МОЗ в центри з контролю та профілактики хвороб.

Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я  України від 02.06.2021 р. № 1103 змінилась назва державної установи «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» на ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України». До звичних для установи функцій додаються питання імунопрофілактики, промоції здоров’я.

Загалом на центр з контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ) покладені функції у сферах забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, захисту населення від інфекційних хвороб, попередження та профілактики неінфекційних захворювань, біологічної безпеки та біологічного захисту, епідеміологічного нагляду (спостереження), імунопрофілактики, промоції здорового способу життя та запобігання факторам ризику, боротьби зі стійкістю до протимікробних препаратів, реагування на небезпеки для здоров’я та надзвичайні стани у сфері охорони здоров’я.

Значно посилюється потенціал та функціонал центрів контролю та профілактики, зміцнюється вертикаль, централізована підзвітність та, одночасно, спрямовується мережа на активну співпрацю з громадами та місцевим самоврядуванням.

Читайте також:  Уряд оголосив конкурси на зайняття посади заступників Голови НСЗУ

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024