Волинська, Рівненська, Закарпатська області – у «зеленій» зоні

19 Червня 2021, 15:22
Під час позачергового засідання Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій З 17 червня 2021 року уся Україна, в т.ч. Волинська, Рівненська та Закарпатська області, перейшли у «зелену» зону епіднебезпеки. 1174
Під час позачергового засідання Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

З 17 червня 2021 року уся Україна, в т.ч. Волинська, Рівненська та Закарпатська області,  перейшли у «зелену» зону епіднебезпеки. При цьому адаптивний карантин в Україні продовжений до 31 серпня цього року. Відповідну постанову Уряд прийняв 16 червня. Про це йшлося під час позачергового засідання Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій 18 червня 2021 року. Участь у засіданні взяли голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко та його заступник Олександр Троханенко.

Як поінформувала присутніх головний державний санітарний лікар області Наталія Янко, Постановою № 611 від 16.06.2021 Уряд продовжив карантин в Україні до 31 серпня 2021 року, при цьому з 17 червня на всій території країни встановлюється «зелений» рівень епідемічної небезпеки.

У таких умовах у громадському транспорті та під час масових заходів або відвідин приміщень всі учасники мають дотримуватись маскового режиму. Відповідно робота закладів громадського харчування, розважальних закладів (нічних клубів), кінотеатрів та залів інших сфер культури, проведення інших масових заходів дозволяється за умов носінням масок та забезпечення засобами індивідуального захисту працівників. 

При цьому дотримання маскового режиму є необов'язковим за умови наявності у всіх учасників та організаторів заходу одного з таких документів:

  • негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до проведення заходу),
  • негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до проведення заходу),
  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.

«Наразі в області спостерігається зниження рівня захворюваності на COVID-19. Щотижнево іде зменшення захворюваності на 38% і така тенденція зберігається у всіх вікових групах. Майже втричі  зменшилась середньодобова реєстрація хворих. За добу виявляється від 40 до 14 нових випадків COVID-19», – зазначила головна державна санітарна лікарка області.

Однак, як зауважила Наталія Янко, у разі підвищення захворюваності рівень епідемічної небезпеки може бути змінений.

У свою чергу начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Роман Рудоквас повідомив, що упродовж 2020 року – 5 місяців 2021 року для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 в області перепрофільовано 19 стаціонарних лікувальних закладів. Однак, у зв’язку із зниженням захворюваності на COVID-19 переглянуто перелік закладів охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Відповідно до  розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 від 1 червня 2021 року № 45 визначено для госпіталізації таких пацієнтів 7 закладів охорони здоров’я області, а саме: КП «Волинська обласна клінічна лікарня», КП «Волинська обласна інфекційна лікарня», КП «Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади», КНП «Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання», КНП «Камінь-Каширська центральна районна лікарня», КП «Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання» та КНП «Любомльське територіальне медичне об’єднання».

Загалом інфекційні відділення функціонуватимуть у 13 центральних (районних і міських) лікарнях та центральній міській лікарні м. Нововолинська. Як зауважив Роман Рудоквас, у випадку масового поступлення хворих розроблені схеми перепрофілізації для виділення резервних ліжок.

Відтак, за результатами засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС прийнято ряд рішень. Зокрема, керівникам органів виконавчої влади області та  головам територіальних громад відповідно до повноважень та в межах чинного законодавства забезпечити неухильне дотримання протиепідемічних заходів та обмежень, що встановлені Постановою для відповідного рівня епідемічної небезпеки.

У свою чергу обласній групі моніторингу виконання вимог рішень Регіональної комісії щодо запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, рекомендовано забезпечити здійснення контролю за дотриманням та виконанням передбачених Постановою протиепідемічних заходів та обмежень.

Читайте також: Де на Закарпатті можна вакцинуватися цими вихідними

Позачергове засідання Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій
Позачергове засідання Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024