Восени прогнозують зростання кількості хворих на коронавірус

14 Червня 2021, 14:46
Восени кількість хворих на коронавірус зросте 874
Восени кількість хворих на коронавірус зросте

Динаміка захворюваності коронавірусом, яку наразі відстежують  свідчить про прогнозований спад захворюваності в літні місяці.

Ця динаміка характерна як для України, так і для більшості країн світу. Зараз епіцентр, який був в Індії у попередні місяці, зокрема в квітні-травні, переміщується до країн Південної Америки: «горять» Бразилія й Аргентина, а в інших країнах відмічається стабілізація. Про це у інтерв'ю для видання «НВ» розповів Міністерство охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

«Україна, як і більшість європейських країн, має у літній період значне зниження захворюваності. Ми прогнозуємо, якщо не буде жодних додаткових мутацій коронавірусу, що у літній період у нас триватиме стабілізація рівня захворюваності з потенційним зростанням в осінньо-зимовий період», — каже Міністр.

Всесвітня організація охорони передбачає, що восени знову можливий певний сплеск захворюваності. Його пов’язують зокрема з послабленням карантинних заходів у багатьох країнах Європи. Україна, теж не виняток.

«Не можна під час зниження захворюваності тримати ті жорсткі карантинні обмеження, які впроваджуються при значному зростанні кількості випадків і госпіталізованих. Ми завжди транслювали, як і більшість країн, таку позицію, що має бути баланс між впливом карантину на економіку і запобіганням колапсу системи охорони здоров’я», — каже Ляшко.

Міністр додає, що за тієї кількості захворілих і госпіталізованих в Україні тримати жорсткі карантинні обмеження — це буде несправедливо з погляду відновлення економічного потенціалу нашої країни. Ми зараз маємо близько семи тисяч людей, які перебувають у ліжках в наших закладах охорони здоров’я, це хворі на COVID-19 і з підозрою на коронавірусну хворобу. З такою кількістю хворих наша система охорони здоров’я справляється без будь-яких надзусиль і наднавантажень.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024