Авто застрягло на бездоріжжі: на Рівненщині фельдшерка вночі приймала пологи

12 Червня 2021, 13:34
На Зарічненщині фельдшерка вночі приймала пологи в автівці серед лісу 1392
На Зарічненщині фельдшерка вночі приймала пологи в автівці серед лісу

Уночі проти 12 червня на Зарічненщині бригада швидкої допомоги приймала пологи в породіллі, яку не встигли довезти до пологового будинку.

Після 1 години ночі на гарячу лінію 103 зателефонував схвильований чоловік, який повідомив, що везе вагітну знайому до Зарічного в пологовий будинок. У жінки вже почалися пологи, а автівка застрягла на бездоріжжі. Водій навіть не зумів пояснити, де точно перебуває, — інформує Рівненський обласний центр екстреної меддопомоги.

На зустріч автомобілю, де перебувала пацієнтка, негайно виїхала бригада із Зарічненської підстанції екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Проїхавши майже 20 км по бездоріжжю медики таки побачили автомобіль з вагітною.

На момент прибуття швидкої пологи вже розпочалися. Переносити жінку в карету швидкої вже не могли. Фельдшерка Наталія Ціпух прийняла пологи в автомобілі. Вони пройшли без ускладнень. Народився хлопчик.

Породілля — у задовільному стані. Артеріальний тиск та інші показники гемодинаміки в нормі. Породілля та немовля перемістили в карету швидкої та транспортували до Зарічненської районної центральної лікарні для подальшого огляду.

Відомо, що в 34-річної жінки це 5-ті пологи. Народився хлопчик вагою 3,1 кілограма.

Читайте також: Лікарняний у зв'язку з вагітністю і пологами: що потрібно знати

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024