Розпочав роботу луцький Центр вакцинації від коронавірусу

12 Червня 2021, 11:40
Вакцинація у Луцьку 1785
Вакцинація у Луцьку

Луцький Центр вакцинації населення від COVID-19 почав діяти на базі спортивного комплексу Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Про це  повідомляє Луцька міська рада.

Щеплення проводитимуть бригади з вакцинації вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech. 

Пройти вакцинацію можна за адресою: м. Луцьк, проспект Президента Грушевського, 2б, з режимом роботи у вихідні дні (субота-неділя з 10:00 до 16:00).

Аби вакцинуватися у цьому Центрі, необхідно записатися до листа очікування у додатку «Дія», через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я України, або у свого сімейного лікаря. 

Попередньо записані особи будуть запрошені медичними працівниками через телефонний зв’язок. У черзі пріоритет надаватимуть літнім людям.

Окрім цього, запрошують мешканців Луцької міської територіальної громади, які виявили бажання вакцинуватись. Із собою мати паспорт та ідентифікаційний код.

За інформацією Суспільного, центр запрацював 12 червня о 10:00. За першу годину роботи лікарі щепили майже півсотні жителів обласного центру. 

За пів години студентам медикам, які працюють у центрі волонтерами, вдалося скоординувати людей які прийшли на щеплення. Процес відбувається у кілька етапів. Спершу людей скеровують до реєстратора, який перевіряє попередній запис людини на щеплення. Далі – стіл, де людина підписує згоду на вакцинацію.

На два дні роботи Центру вакцинації передбачили 700 доз препарату.Після оформлення паперової згоди людину оглядає лікар. Лише після заключення про стан здоров'я та готовність до вакцинації відбувається щеплення. В Центрі нині усім охочим ввозять вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech.

Після введення вакцини людина потрапляє в зону очікування. Тут усі вакциновані мають перебувати впродовж 20-30 хвилин. В разі погіршення самопочуття на місці є лікарі, які готові надати допомогу.

Кожному, хто отримав щеплення видають друковану пам'ятку, де зазначена інформація про наступне щеплення.

У Центрі вакцинації діє протиепідемічний режим. Тому в спорткомплексі облаштували окремі вхід та вихід з приміщення, – розповів координатор Луцького Центру вакцинації Віктор Максим'юк.

Цими вихідними в спорткомплексі працюють чотири бригади з вакцинації. 12 червня чергують медики з ЦПМСД та ЦПМСД №1.

Читайте також: В Україні запустили національний тест на цифрову грамотність для медиків

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024