Нацслужба здоров'я недофінансовує медицину Рівненщини, - обласна рада

11 Червня 2021, 11:15
Загальна сума недофінансування сягає 180 мільйонів гривень 1069
Загальна сума недофінансування сягає 180 мільйонів гривень

Проблему значного недофінансування підприємств медичної галузі Рівненщини обговорювали під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства Рівненської обласної ради. 

Йдеться практично про всі медзаклади Рівненщини, які уклали угоди з Національною службою здоров’я України та отримують фінансування з державного бюджету. На сьогодні загальна сума недофінансування за цими пакетами складає 180 мільйонів гривень. А це передовсім кошти на заробітну плату медикам, йдеться на сайті Рівнеоблради.

Першими недофінансування відчули не ковідні лікарні та районні медзаклади. Передбачені угодами обсяги фінансування покривають потребу в середньому на 60-65 %. Найгірша ситуація з фінансуванням фтизіопульмонологічної та психіатричної служби.

Як розповів генеральний директор Рівненського обласного центру психічного здоров’я населення Олег Колбач, на заробітну плату його працівникам цьогоріч не вистачає 3,6 млн грн. Крім того, НСЗУ постійно змінює вимоги до пакетів послуг, і, обраховуючи їх фінансування, послуговується некоректними статистичними даними 2020 року, коли галузь медицини працювала в ковідних умовах, скоротивши низку послуг.

Читайте також:  Медзаклади Рівненщині отримали від Нацслужби здоров'я понад 188 мільйонів гривень

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024