Іваничівські депутати вимагають створити постковідний центр у місцевій лікарні

12 Червня 2021, 12:45
Іваничівська лікарня 977
Іваничівська лікарня

Іваничівські депутати просять Президента, Верховну Раду та Уряд  взятись за створення реабілітаційних постковідних центрів в містах України, в тому числі й Іваничах.

На черговому пленарному засіданні сесії 3-го червня місцеві обранці ухвалили рішення та звернулись до Центральних органів влади з відповідною пропозицією, пише БУГ.

Депутати вимагають негайно створити реабілітаційні постковідні центри у кожному місті країни.

Ініціатори звернення аргументували цю необхідність тим, що необхідно знизити сплеск постковідних ускладнень.

За їх словами, коронавірус має дострокові наслідки. Від цього захворювання ускладняються робота легень, органів серцево-судинної системи, норок та головного мозку. Особливо небезпечні зміни у психосоматиці, коли з’являється тривожність, депресія і суїцидальні наміри.

У таких центрах пацієнти зможуть нормалізувати роботу всього організму, відновити фізичну активність, усунути проблеми зі сном, стресом та емоційним переживанням, які пов’язані з перенесеним захворюванням.

Що стосується Іванич, то реабілітаційний постковідний центр тут пропонують відкрити на базі КНП «Іваничівська багатопрофільна лікарня». Для цього планують завершити будівництво стаціонарного корпусу другого поверху медзакладу.

У разі введення в експлуатацію цього Центру буде надана можливість отримувати реабілітацію після перенесеного захворювання коронавірусної хвороби у важкій формі не лише жителям Іваничівської громади, а й сусідніх громад.

Читайте також: Жителів Нововолинська обстежили на рак шкіри 

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024