Заступники голови Волинської облдержадміністрації щепилися другою дозою вакцини AstraZeneca

10 Червня 2021, 15:46
Ігор Чуліпа та Людмила Тимощук 862
Ігор Чуліпа та Людмила Тимощук

Заступники голови Волинської ОДА Людмила Тимощук та Ігор Чуліпа учора отримали другу дозу вакцини AstraZeneca проти коронавірусу. 

Про це повідомила заступниця голови ОДА Людмила Тимощук під час онлайн-брифінгу Волинської ОДА, що відбувся 9 червня, йдеться на сайті відомства. 

Зокрема, Людмила Тимощук повідомила, що в області розпочалось повторне щеплення осіб, котрі отримали першу дозу вакцини AstraZeneca. Адже особа вважається повністю вакцинованою тільки після введення 2-ї дози.

«Ми успішно отримали  повторну дозу вакцини AstraZeneca, тому вважаємося не інфікованими та у приміщеннях можемо перебувати без маски. Наголошую, вакцинація – це єдиний ефективний спосіб профілактики захворювання на COVID-19», — зазначила заступниця голови ОДА.

Так, на сьогодні на Волині є три типи вакцини, котрими проводять щеплення – це AstraZeneca (виробництво Італія), CoronaVac (виробництва Sinovac Biotech), Comirnaty (виробник Pfizer). За даними МОЗу, друга доза вакцини має бути введена через: Comirnaty/Pfizer-BioNTech — 21 день, CoronaVac/Sinovac Biotech — 28 днів та Oxford/AstraZeneca — 12 тижнів.

До слова, вакцина AstraZeneca (виробництво Італія), котра прибула в область 6 червня у кількості понад 14 тисяч доз, призначена для повторної вакцинації осіб, котрі отримали першу дозу.

«Хочу наголосити, що усі вакцини AstraZeneca проти КОВІД-19, незалежно від країни виробництва, є ідентичними за складом та технологіями виготовлення та є взаємозамінними. Починали ми в області вакцинувати Covishield (AstraZeneca, виробництво Індія), потім була AstraZeneca виробництва Південна Корея, тепер вакцинуємо AstraZeneca виробництва Італія», — пояснила Людмила Тимощук.

Для забезпечення вакцинальної кампанії в області працює 19 мобільних бригад та 66 пунктів щеплення.

Читайте також: В Україну доставили ще 66 690 доз Comirnaty/Pfizer

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024