Спортивна ходьба корисна при варикозі

09 Червня 2021, 16:34
Спортивна ходьба 1217
Спортивна ходьба
Спортивна ходьба при варикозній хворобі буде сприяти позитивним ефектам.
 
Проте, такий вид навантаження можна застосовувати лише за умови, що у пацієнта відсутні медичні протипоказання, йдеться на сторінці Клініки лікування варикозу Артема Чеховського у фейсбуці. 
 
Якщо у вас варикоз, і ви ведете малорухливий спосіб життя, то краще починати з 5-10-хвилинної прогулянки повільним кроком. Перевантаження користі не принесе», — йдеться у дописі. 
 
Також при варикозній хворобі ніг краще ходити по нерівній поверхні. Наприклад, ідеальна прогулянка по каменях, бруківці або гальці.
Щоб зменшити болючість, ходити треба тільки в компресійному одязі та правильно підібраному спортивному взутті. Якщо з’являється сильний біль, слід зробити перерву.
 
Займатися потрібно регулярно, виключити стрибки, не перевантажувати організм. Перед прогулянкою рекомендується зробити легкий масаж ніг.
 
«В цілому, не забувайте рухатись. Старайтесь бути активнішими у фізичних навантаженнях, але в міру», — зауважують фахівці. 
 
Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024