На Рівненщині запрацював Центр контролю та профілактики хвороб

09 Червня 2021, 14:24
Центр контролю та профілактики хвороб 1331
Центр контролю та профілактики хвороб

У Рівненській області розпочинає роботу Державна установа «Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров‘я України» (ОЦКПХ).

Установа об’єднає обласний лабораторний центр та центр громадського здоров’я. Виконання обов‘язків генерального директора Рівненського ОЦКПХ поклали на головного санітарного лікаря області Романа Сафонова, йдеться на сайті Рівненської ОДА.

«Після ліквідації Держсанепідслужби значна частина функцій, що стосувались епіднагляду та інфекційного контролю не була передана новоствореним органам, тому країна зустріла пандемію Covid-19 без структури-координатора дій у  запобіганні поширенню епідемій та виникненню  спалахів інфекцій. Водночас інспекторських функцій ми здійснюватимемо – вони як і раніше покладені на Держпродспоживслужбу. До речі, подібні установи створені в Європі та США», — прокоментував Роман Сафонов.

Центр створений відповідно до наказу МОЗ України від 2 червня 2021 року №1103 шляхом переформатування Державної установи «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України». До звичних для установи функцій додаються питання імунопрофілактики, промоції здоров‘я, що були у віданні Центру громадського здоров’я.

Загалом на Центр покладені функції у сферах: забезпечення санітарного та епідемічного добробуту населення, захисту населення від інфекційних хвороб, запобігання та профілактики неінфекційних захворювань, біологічної безпеки та біологічного захисту, епідеміологічного нагляду (спостереження), імунопрофілактики, промоції здорового способу життя та запобігання факторам ризику, боротьби із стійкістю до протимікробних препаратів, реагування на небезпеки для здоров’я та надзвичайні стани в сфері охорони здоров’я.

Читайте також:  Медзаклади Рівненщині отримали від Нацслужби здоров'я понад 188 мільйонів гривень

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024