Рівненські медики вивчали досвід київських колег

06 Червня 2021, 16:30
Під час обміну досвідом 1307
Під час обміну досвідом

Делегація медиків з Рівненщини побувала у Київській обласній клінічній лікарні, де переймала багаторічний досвід.

До складу делегації увійшли фахівці Рівненської обласної  клінічної лікарні, а також головний лікар Рівненської центральної міської лікарна Євгеній Кучерук.

«Київську обласну клінічну лікарню ми вибрали не випадково, - каже очільник рівненської делегації  Віктор Ткач. – Адже це найбільша державна установа з надання висококваліфікованої медичної допомоги в Україні. Особливе враження на нас справила централізована клініко-діагностична лабораторія, де функціонує клініко-діагностичне радіоімунологічне, серологічне, бактеріологічне відділення. Всі аналізи виконуються з використанням сучасних методик та на обладнанні провідних виробників. Повна автоматизація процесів, у тому числі автоматична передача результатів  аналізів в систему «Доктор Елекс», дозволяє мінімізувати роботу працівників та виключити вплив людського фактора, а також отримувати результати досліджень у зручний для пацієнта спосіб трьома мовами, — ділиться враженнями Віктор Ткач. — При лабораторії функціонує відділ управління якістю, в якому створено систему менеджменту якості в лабораторії лікарні».

Ознайомилась рівненська делегація з роботою потужного амбулаторного координаційного центру. Це багатопрофільний медичний центр, який надає мешканцям області та України, а також пацієнтам із страховим полісом консультативну допомогу вузькопрофільних фахівців, широкий спектр медичних послуг, включаючи лабораторні дослідження та інструментальну діагностику. 

При координаційному центрі працює 19 вузькопрофільних лікарів та функціонує власний колцентр, який проводить попередній запис пацієнтів на консультацію, обстеження та госпіталізацію, що дозволяє уникати черг в державних установах та прийом без тривалого очікування. При центрі працює команда відділу сервісу, який займається технічним обслуговуванням, оцінкою якості, розробляє стандарти комунікації, маршрутизацію, брендування лікарні. Ургентна допомога надається в приймально-діагностичному відділенні, де встановлена сучасна протишокова палата для проведення невідкладних реанімаційних заходів пацієнтів з політравмою.

Читайте також:  Рівненській обласній лікарні надали ім'я заслуженого лікаря

 
Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024