Рівненській обласній лікарні надали ім'я заслуженого лікаря

05 Червня 2021, 16:10
Рівненська обласна клінічна лікарня 1502
Рівненська обласна клінічна лікарня

Відповідно до рішення Рівненської обласної ради восьмого скликання, Рівненській обласній клінічній лікарні надали звання імені Юрія Семенюка.

Про це повідомляють на сторінці медзакладу у фейсбуці.

Відповідне звернення подала громадська організація «Асоціація ортопедів-травматологів Рівненської області». Відповідно до процедури перед цим провели громадське обговорення, а також збори колективу, який також дав свою згоду.

 
Юрій Степанович Семенюк – професор, Заслужений лікар України, мав звання доктора медичних наук. Його заслужено вважають творцем нового методу оперування – лапароскопічної холецистектомії. За керівництва Юрія Семенюка лікарня стала клінічним закладом.
 
 
Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ та ІІ ступеня, медаллю Американського біографічного інституту «За досягнення в ендоскопічній хірургії», Почесною грамотою верховної Ради України та Кабінету Міністрів України. Він автор 253 статей, 3 монографій, 9 посібників, отримав 5 патентів на винахід. Був Заслуженим донором СРСР та УРСР.
 
З 1973р. по 1978р. працював лікарем-хірургом Рівненського обласного онкологічного диспансеру.
 
З 1978р. Юрій Степанович займав посади заступника головного лікаря по поліклінічній і лікувальній роботі та лікаря-хірурга в Рівненській обласній лікарні.
 
2000-2005р. – головний лікар Рівненської обласної клінічної лікарні.
 
З 2005 по 2013 р. був завідувачем центру лапароскопічних та малоінвазивних хірургічних втручань під контролем ендоскопії та сонографії.
 
З 2005 року – завідувач кафедри «Медицини невідкладних станів та медичної діагностики Тернопільської медичної академії ім.І.Я.Горбачевського, яка розташована на базі Рівненської обласної клінічної лікарні.
 
Юрій Семенюк був президентом Асоціації хірургів Рівненської області, член Асоціації хірургів України та член Європейської асоціації ендоскопічних хірургів. Мав вищу кваліфікаційну категорію в організації охорони здоров’я, ультразвукової діагностики, з онкохірургії, урології.
 
Він першим у західному регіоні України впровадив у практику ендолімфатичне введення медикаментів при гострій хірургічній патології органів малого тазу, підшлункової залози, дренування загальної лімфатичної протоки при панкронекрозі. Організував ультразвукову службу в обласній лікарні, впровадив малоінвазивні хірургічні втручання під контролем сонографії, організував Центр лапароскопічних та малоінвазивних хірургічних втручань.
 
Колеги та працівники закладу поважали й щиро любили Юрія Степановича – досвідченого та висококваліфікованого лікаря, мудрого керівника, великого життєлюба та добру, чуйну людину, який віддав лікувальній справі та громадській роботі 40 років життя.
 
 
Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024