У Вараші медикам не виплатили надбавки за лікування хворих на коронавірус

04 Червня 2021, 14:08
фото ілюстративне 847
фото ілюстративне

Депутати Вараської міської ради підтримали звернення працівників «Вараської багатопрофільної лікарні» щодо заборгованих шести мільйонів гривень за лікування «ковідних» хворих.

Звернення, адресоване, міністру охорони здоров'я Віктора Ляшка, народного депутата України Віктора М'ялика, Національної служби здоров'я України та Рівненської облдержадміністрації.

Текст звернення на другому пленарному засіданні дев'ятої сесії Вараської міської ради озвучила директорка «Вараської багатопрофільної лікарні», депутатка Тетяна Латишенко.

«Дуже прошу підтримати це звернення. Це чесно зароблені кошти. Це доплати, це медикаменти, це апаратура, які ми могли б купити для нашого закладу», - апелювала до колег-депутатів Тетяна Латишенко.

«Вараська багатопрофільна лікарня за квітень-травень 2021 року пролікувала 153 хворих, із них 19 — у відділенні анестезіології та реанімації. Усі пацієнти були проліковані авансом за кошти закладу — авансом!

Медичні працівники з посиленим навантаженням надавали медичну допомогу хворим, ризикуючи здоров'ям своїм та своїх родин. А в підсумку — не отримали обіцяної надбавки (до 300%).

При неодноразовому зверненні до НСЗУ, нас запевняли, що пакети по стаціонарній допомозі пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-COV-2 перебувають на розгляді. Отже, ми і надалі виконували свій медичний обов'язок.

Таке зневажливе ставлення до праці медиків у цілому призведе до протестних настроїв та масового звільнення професіоналів», — йдеться у тексті звернення колективу комунального некомерційного підприємства «Вараська багатопрофільна лікарня» до згаданих вище адресатів.

Читайте також: У Рівному розгортають Центр вакцинації населення проти COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024