У Камінь-Каширській районній лікарні обладнали кисневу станцію

05 Червня 2021, 12:01
Киснева станція 568
Киснева станція

Пацієнти Камінь-Каширської центральної районної лікарні у разі потреби матимуть змогу безперебійно отримувати кисень.

Про це інформує газета «Полісся».

У процесі боротьби з пандемією COVID-19 далася взнаки системна проблема, що стосується стаціонарного лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою. Йдеться про кисневе забезпечення закладів охорони здоров’я. Камінь-Каширська районна лікарня була однією серед таких.

Тут ввели в експлуатацію нову кисневу станцію, що може одночасно забезпечити киснем 38 пацієнтів. Протяжність трубопроводу нової мережевої установки становить 400 метрів.

Це дозволяє подавати кисень хворим на COVID-19 в реанімаційному, приймальному відділеннях, інфекції та травматології.

Принцип роботи нового обладнання доволі простий, але ефективний. Власна система генерації поглинає кисень з навколишнього середовища і з допомогою двох компресорів подає його під високим тиском централізованою системою трубопроводів по усій лікарні.

Продуктивність станції — вироблення 85 літрів кисню за хвилину. Киснева станція (на відміну від кисневого резервуара) є безпечною з протипожежних міркувань. Тож її розмістили в окремому нещодавно відремонтованому приміщенні.

Читайте також: 

Лікарня у Камені-Каширському отримала за березень майже п'ять мільйонів гривень

У Камінь-Каширській районній лікарні відкрили оновлене приймальне відділення

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024