На Волині залишиться сім лікарень, куди прийматимуть пацієнтів із коронавірусом

03 Червня 2021, 15:38
1282

Національна служба здоров'я України вимагає, аби на Волині скоротили кількість лікарень, які приймають пацієнтів із коронавірусом.

Про це у коментарі журналістам видання Район.Медицина повідомив заступник начальника управління охорони здоров'я Волинської ОДА, начальник відділу медичних кадрів та планування Валерій Руцький. 

За словами посадовця, попередньо у Волинській області планують залишити сім «ковідних» шпиталів, втім остаточної інформації поки немає. Наразі тривають перемовини з НСЗУ, про результати яких відомство повідомить окремо.

Наразі в регіоні пацієнтів із коронавірусом приймають у 19 медичних закладах, де підготовлено 2052 ліжка. Станом на 3 червня, загальна завантаженість яких становить 18% — 286 ліжок.

Зазначимо, що «ковідні» відділення закривають у багатьох лікарнях країни. Однією з причин називають зниження захворюваності на коронавірус та брак інфікованих пацієнтів.

У коментарі журналістам видання LIGA.Life голова пресслужби НСЗУ Лілія Гудзь-Куликівська пояснила, що причин для закриття відділень є декілька:

  • лікарня, перепрофільована під COVID-19, не надає потрібного об’єму допомоги пацієнтам з іншими хворобами. І є великий ризик недодіагностованих онкозахворювань чи серцево-судинних;

  • нераціональне використання коштів на такі лікарні;

  • у лікарнях з ковідним відділенням відбувається перехресне інфікування інших пацієнтів.

Читайте також:  У Рівному продали квартиру лікарки: що кажуть у поліції

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024