Відремонтували приймальне відділення Волинської обласної клінічної лікарні

31 Травня 2021, 17:31
752

Нове відділення облаштували так, аби лікування пацієнтів розпочиналось уже з його порогу.

В приймальному відділенні лікарні облаштували спеціальний заїзд для карет швидкої допомоги, зону реєстрації, зону очікування, діагностики. Для тих пацієнтів, які надходять у невідкладному стані, є спеціально облаштовані палати. Найбільше уваги приділили витяжним системам – їх тут 16, йдеться на сайті Волинської обласної ради.

Окремо – інфекційний блок. Він має вхід з вулиці, обладнаний пандусом та спеціальними ізоляційними технологіями. Крім того, тут є окремий душ та санвузол.

Також облаштували палати для пацієнтів, які очікують результатів аналізів. До слова, лабораторія, яка буде знаходитися в новому приймальному відділенні, може працювати 24/7. Сюди вже завезли обладнання, каже керівник Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар, а ще подбали про працівників.

«Ми зробили комфортні умови для наших лікарів. У них є ординаторська з усім необхідним, для того, аби медики могли перепочити», - каже Олександр Дудар.

Важливо, що в приймальному відділенні облаштували дві операційних. Їх обладнали спеціальними панелями «Чисте приміщення» для медичних закладів, які можна мити. За словами головного медика закладу, в операційних потрібно ще змінити освітлення на більш сучасне, але це питання вже будуть вирішувати коли з’являться можливості.

«Це окреме місце, яке буде працювати на гострі поступлення. Бо якщо стабільний пацієнт – відправляємо у відділення, ні – в реанімацію, - пояснює Олександр Дудар. – Ми плануємо уже з понеділка вводити сюди працівників».

Крім того, у відділенні буде функціонувати сучасний рентген-апарат та найсучасніший комп’ютерний томограф.

«Зараз в обласній лікарні є три комп’ютерних томографа. Тут, в Луцьку, два і один в відділенні в Боголюбах. Нам вистачає їх і головне їх втримувати і обслуговувати», - констатує медик.

Крім того, керівник лікарні показав відремонтоване відділення неврології. Тут надають лікування пацієнтам з розсіяним склерозом, ішемічним інсультом, проводять тромболізис.

«Наше відділення є базовим по важкій неврологічній патології у Волинській області, - розповідає завідувачка відділення неврології Ольга Шульга. – Ми беремо важкі стани, які не лікуються в районах».

Олександр Дудар додає: зараз в лікарні ремонтують та планують ремонтувати ще й інші приміщення, які давно потребують осучаснення. 

Довідково: реконструкція приймального відділення Волинської обласної клінічної лікарні відбувається у рамках програми Президента України «Велике будівництво». Загалом, в рамках програми відбувається реконструкція семи приймальних відділень в медзакладах області. Це КНП «Нововолинська центральна міська лікарня», Любомльське територіальне медичне об'єднання, Камінь-Каширська та Ратнівська центральних районних лікарень, комунальне некомерційне підприємство «Ковельське МТМО» Ковельської міської ради; КП «Луцька міська клінічна лікарня» та Волинська обласна клінічна лікарня.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
21.04.2024