На Камінь-Каширщині відкрили нову амбулаторію

28 Травня 2021, 14:17
ФОТО 1068

Відкриття амбулаторії, реконструйованої з колишнього ФАПу, у селі Залізниця нині Камінь-Каширського району (колишнього Любешівського) відбулося 28 травня. 

Привітати колектив та оглянути медзаклад за дорученням голови ОДА завітала його заступниця Людмила Тимощук, йдеться на сайті ОДА.

«Відкриття цієї амбулаторії є яскравим прикладом наближення якісної медичної допомоги до людей. Медицина стоїть на охороні вашого здоров’я, адже її функція — запобігти захворюванню, а в разі виникнення хвороби – надати вчасну допомогу. Щаслива, що у нашій області, і зокрема у Любешівській громаді, відкриваються нові сучасні амбулаторії, де приємно й затишно працювати та здійснювати профілактику захворювань і лікуватись. Тому бажаю вам бути здоровими, відвідувати амбулаторію лише для профілактичних щеплень та оглядів», - вітаючи сказала заступниця голови ОДА Людмила Тимощук.

Будівельні роботи з реконструкції у медзакладі сільської медицини проводились за кошти державної субвенції у рамках субпроєкту Міжнародного банку реконструкції та розвитку проєкту «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей».

Так з державного бюджету на це спрямували понад 4,5 млн грн.

Нині тут працюватиме 1 сімейний лікар, акушерка та 3 медсестри. Обслуговуватиме амбулаторія 1900 людей із трьох найближчих сіл. Згодом тут планують для зручності відкрити ще й аптечний пункт. Також тут повністю дотримані вимоги інклюзивності.

Для послуг пацієнтів працюватимуть кабінет функціональної діагностики, оглядова, процедурний кабінет та кімната денного стаціонару.

Читайте також:  У Рівному відкрився центр домедичної допомоги

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024