Вакцинація дітей у Рівному: чому знизились показники

26 Травня 2021, 16:03
Вакцинація дітей 1645
Вакцинація дітей

У Рівному за останній рік знизився показник профілактичних щеплень дітей.

Про це повідомила заступниця начальника управління охорони здоров'я Лариса Обуховська під час засідання міськвиконкому. Йдеться про щеплення від десяти інфекційних хвороб, — інформує Суспільне.

Спеціалісти проаналізували показники двох минулих років.

«Ми мусимо визнати, що в місті є зниження показників щеплень в порівнянні з 2019 роком. Але одразу зазначу, що зниження цих показників спостерігалося по всій країні і не є значимо у відсотковому еквіваленті, яке відрізняється від стану ситуація по області і по країні в цілому», – каже Лариса Обуховська.

Посадовиця зазначила, що значною мірою на ситуацію вплинула пандемія. Зниження щеплень відбулось у малюковій віковій групі, тобто до року, до 18 місяців. Також це стосується і дітей до 6-ти років.

«До 6-ти років ми маємо зниження по вакцинуванню: правець і дифтерія. Причина – не тільки ковід, це і транспортні обмеження, можливість добиратися людям, перестороги з боку батьків щодо щеплення, щодо трактування чи масового контактування у поліклініках», – каже заступниця начальника.

Вона уточнила, що з кінця 2020-го вже не було вакцини проти дифтерії і правця.

«Відчутним ми також маємо зниження проведення вакцинації по БЦЖ діткам до року. Також три місяці минулого року була відсутня вакцина в місті, зараз ця ситуація вирівнялась. Найбільш депресивним періодом був саме другий і третій квартали минулого року, в четвертому кварталі ситуація покращилася. Звичайно, по тих вакцинах, які були в наявності, бо двох вакцин в місті не було, як і в цілому в нашому регіоні», – каже спеціалістка.

Лариса Обуховська запевнила, що наразі усіх вакцин є достатньо та «вакцинація по всіх напрямках відновилися».

Читайте також: У Рівненському районі за добу виявили 137 нових випадків інфікування коронавірусом

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024