Три медзаклади у Луцьку хочуть виключити з переліку «ковідних»

25 Травня 2021, 13:18
1219
Національна служба здоров‘я України пропонує виключити Волинську обласну клінічну лікарню, Тимчасовий інфекційний госпіталь при Луцькому клінічному пологовому будинку та Луцьку міську клінічну лікарню з переліку закладів, що надають допомогу пацієнтам із COVID-19.
 
Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив міський голова Ігор Поліщук.
«Такий непрофесійний, недалекоглядний та вкрай небезпечний крок зі сторони НСЗУ створює велику загрозу для нашої області в разі чергового загострення ситуації з захворюванням на COVID-19 та створює ряд супутніх проблем та загроз для хворих на COVID-19.
 
Волинська обласна інфекційна лікарня однозначно не справиться з тією кількістю пацієнтів, яка виникне в разі загострення ситуації з COVID-19. Це продемонструвало нещодавне загострення ситуації на коронавірус. А Луцька центральна районна лікарня на даний момент просто не готова бути базовою лікарнею по COVID-19 з точки зору багатьох аспектів, в першу чергу – з технічного.
 
Ті колосальні зусилля й великі кошти місцевих бюджетів та благодійників, що були вкладені і в Волинську обласну клінічну лікарню і в Тимчасовий інфекційний госпіталь та врятували сотні життів й допомогли пройти етапи загострення захворюваності на COVID-19 без включення області в червону зону, в разі прийняття цього рішення будуть повністю перекреслені.
У зв‘язку з цим дав доручення терміново підготувати на завтрашню сесію звернення до депутатів Верховної Ради, Кабміну та Міністерства охорони здоров‘я щодо негайного реагування на таку пропозицію та нашої категоричної незгоди з таким рішенням», – йдеться у дописі Поліщука.
 
 
Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.
 

 

16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024