У Волидимирі-Волинському хірурги прооперували жінку із гострим калькульозним холециститом

24 Травня 2021, 16:47
1495

Бригада лікарів Володимир-Волинского ТМО прооперувала мешканку міста, яка тривалий час страждала від хронічних болів і дискомфорту у животі.

Пацієнтці провели лапароскопічну холецистектомію, повідомляють на сторінці лікувальної установи у фейсбуці. 

Протягом багатьох років жінку турбували важкість та болі у правому підребер‘ї, гіркота у роті, нудота, блювання, а також здуття живота. 

Однак, останнім часом стан здоров’я різко погіршився: симптоматика загострилась і це змусило звернутись її за кваліфікованою медичною допомогою до Володимир-Волинського ТМО. 

Після огляду пацієнтки, лабораторних та інструментальних методів обстеження, діагностували гострий калькульозний холецистит (жовчнокам’яну хворобу).

Рекомендований метод лікування при цій хворобі — лапароскопічна холецистектомія — малоінвазивна операція, що проводиться із використанням новітнього обладнання із мінімальною травматизацією тканин та швидким відновленням пацієнта.

Операція пройшла успішно. Зараз пацієнтка знаходиться в палаті інтенсивної терапії під наглядом лікарів.

«Щоб запобігати жовчнокам'яній хворобі, закликаємо усіх вести активний та здоровий спосіб життя! Дбайте про своє здоров’я, адже захворюванню легше запобігати, аніж лікувати», — йдеться у повідомленні.

Читайте також:  У Рівненській обласній лікарні прийматиме пластичний хірург

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024