У 2021 році зросла кількість закладів, що уклали договори з Нацслужбою здоров’я

24 Травня 2021, 15:56
1200

За два місяці НСЗУ виплатила закладам за надання спеціалізованої медичної допомоги понад шість мільярдів гривень.

Кількість закладів, які уклали договір із Національною службою здоров’я у цьому році зросла. Усі медичні заклади, що підписали договір, відповідають вимогам. Тобто мають обладнання, фахівців та умови для надання належної допомоги. Медичні заклади отримали суми у договорах, відповідно до своїх потужностей та кількості послуг, які надали торік і внесли в електронну систему охорони здоров’я, повідомляють у пресслужбі НСЗУ. 

Кожну отриману пропозицію на укладання договору НСЗУ перевіряє на відповідність вимогам. А саме — перевіряє факт наявності медичного обладнання та відповідних фахівців, аналізує документи, що підтверджують доступність будівель, наявність ліцензії на медичну практику тощо.

НСЗУ уклала договори із понад трьома тисячами надавачами первинної, екстреної та спеціалізованої медичної допомоги. 1842 договори НСЗУ підписала із закладами, що надають первинну медичну допомогу. Це на 150 більше, ніж торік. Серед закладів — 190 приватних та 474 лікарів-ФОП. За надання первинної допомоги у квітні-травні 2021 року, Національна служба здоров'я виплатила понад 3 млрд 200 млн грн.

Щодо спеціалізованої медичної допомоги, Національна служба здоров’я України уклала 1893 договори. Це на 200 більше, ніж минулого року. Серед цієї кількості є 82 приватних заклади та 16 лікарів-ФОП. Загалом, кількість спеціалізованих приватних закладів, які підписали договір з НСЗУ, у цьому році зросла на 20. Вони надаватимуть допомогу пацієнтам безоплатно за Програмою медичних гарантій. Оплати за квітень заклади спеціалізованої медичної допомоги отримали і на суму понад 4,2 мільярди гривень. 

Зокрема, майже 900 мільйонів гривень отримали центри екстреної медичної допомоги. У травні спеціалізовані заклади отримали майже два мільярди гривень. Щодо пріоритетних напрямів — оплата за ними відбувається після закінчення місяця за підсумками роботи, тобто за кількість фактично наданих послуг.

У цьому році ми виділили кілька напрямів в окремі пакети послуг. Серед них — «Ведення вагітності в амбулаторних умовах». Договір на цей пакет підписали 589 закладів, серед них — 4 приватні. За напрямом «Супровід та лікування та  дорослих та дітей з туберкульозом на первинному рівні медичної допомоги» договір уклали 434 надавачі. 

На сьогодні з боку НСЗУ підписано 368 договорів за пакетом «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19». З закладами, які запропоновані органами місцевого самоврядування, внесені у перелік закладів, визначених для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 та відповідають вимогам.

Читайте також:  Нацслужба здоров'я не контрактуватиме лікарні, які не відповідають вимогам інклюзивності

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

 

29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024